Evenimentul Zilei > Social > Fructul de sezon care este ideal de consumat. Este ieftin și are multe efecte benefice pentru organism
Fructul de sezon care este ideal de consumat. Este ieftin și are multe efecte benefice pentru organism

Fructul de sezon care este ideal de consumat. Este ieftin și are multe efecte benefice pentru organism

Strugurii sunt ideali de consumat pentru că au multe proprietăți ce ajută organismul să-și păstreze un tonus ridicat și să se protejeze de efecte adverse.

În afara gustului plăcut, bazat pe diverse arome, în funcție de sortimentul ales pentru consum, strugurii au și efecte benefice pentru organism.

Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, strugurii sunt soluţia pentru o sănătate de fier. Un pahar cu suc de struguri pe zi poate înlocui paharul cu vin roşu. Strugurii, mai ales cei roşii, conţin resveratrol – un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decât unele vitamine sau decât beta-carotenul în întărirea organismului şi lupta împotrivă bolilor.

Efectul pe care îl au strugurii asupra sănătății

Concentraţia de resveratrol nu este egală la acelaşi sortiment de struguri. Conţinutul de resveratrol diferă în funcţie de locul unde strugurii au fost crescuţi – zonă cu climat rece sau zonă cu climat cald, dar şi de folosirea pesticidelor – fructele organice conţin mai mult resveratrol.

Expunerea fructelor la o sursă de căldură duce la reducerea drastică a conţinutului de resveratrol. Pe de altă parte, nu se recomandă îndepărtarea cojii strugurilor, pentru că aceasta conţine cea mai mare cantitate de resveratrol. Cercetătorii au descoperit că la persoanele care consumă patru struguri pe zi tensiunea arterială este mai mică.

Consumul de struguri, de asemenea, a contribuit la îmbunătăţirea funcţionării sistemului cardiovascular. Experţii explică efectul pozitiv al flavonoidelor pe care îi conțin strugurii. Pentru normalizarea tensiunii arteriale, ar trebui să mănânci nouă porţii de struguri pe zi – fiecare porţie conţine aproximativ 15 boabe, ne sfătuiesc oamenii de știință, conform noi.md.

Sunt ideali de consumat în dietele de slăbit

Strugurii sunt un furnizor important de tonus și energie datorită vitaminei B, dar și a glucidelor din compoziție. Conținutul de glucide este asimilat imediat de către organism, iar asta ajută la o funcționare perfectă a sistemului nervos și muscular.

Datorită numărului mic de calorii, strugurii sunt ideali de consumat în dietele de slăbit. Se recomandă pentru a accelera eliminarea toxinelor din corp, dar și pentru accelerarea metabolismului. O cură cu struguri te poate ajuta să slăbești chiar și până la 5 kg într-o săptămână.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.