Evenimentul Zilei > Actualitate > Frontiera terestră dintre Africa și Europa, blocată de Covid-19
Frontiera terestră dintre Africa și Europa, blocată de Covid-19

Frontiera terestră dintre Africa și Europa, blocată de Covid-19

Sute de oameni sunt blocați în Fnideq (nordul Marocului), în fața uneia dintre cele două granițe terestre cu Spania, închisă brusc din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Spania și Franța, pe de altă parte, sunt printre cele mai afectate țări din Europa, aflate acum în centrul pandemiei.
De pe sol spaniol, marocanii devin nerăbdători și nu înțeleg „de ce Marocul nu îi lasă să intre”. „Dacă trebuie să luăm o cameră de hotel, cine o va plăti?”

Circa treizeci de km spre vest, traficul de camioane și containere se desfășoară în mod normal în marele port din Tangier Med, dar terminalul de pasageri este închis.

În plin avânt, cel mai mare port din Africa a înregistrat sosirea a aproape 568.000 de turiști străini în 2019, în timp ce aproximativ 473.000 de turiști au intrat prin posturile de frontieră din Ceuta și Melilla, respectiv (8 și 7% din traficul total), conform cifrelor Observatorului Turismului.

Restricțiile aeriene și maritime provoacă o mare îngrijorare în rândul profesioniștilor din turism, un sector cheie al economiei marocane, care reprezintă aproximativ 10% din PIB și o sursă importantă de schimb valutar.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: