Evenimentul Zilei > International > Fraudă electorală la Kremlin? Putin dat de gol de ceasul de la mână. Video
Fraudă electorală la Kremlin? Putin dat de gol de ceasul de la mână. Video

Fraudă electorală la Kremlin? Putin dat de gol de ceasul de la mână. Video

Președintele Vladimir Putin, a votat online la alegerile parlamentare ruse, vineri 17 septembrie, în prima zi a scrutinului prin care vor fi aleși membrii Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. El și-a exprimat votul online, în situația în care se află în carantină după infectarea cu coronavirus a unor apropiați ai săi. Un „mic” amănunt însă a atras însă atenția.

Jurnaliștii publicației Novaya Gazeta au remarcat că, de fapt, ceasul oficialului de la Moscova indică data de 10.

Astfel, Vladimir Putin, apare într-un videoclip difuzat de Kremlin pe 17 septembrie, în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat, în care spune că a votat de la distanță pentru că se auto-izolează din cauza cazurilor de infecție cu coronavirus din mediul său. Jurnaliștii notează că nu exista posibilitatea de a vota online la alegeri înainte de termen, iar pe 10 septembrie, așa cum se vede pe ceasul său, președintele rus nu era încă în carantină.

Alte videoclipuri și fotografii pe care serviciul de presă de la Kremlin le-a publicat pe 17 septembrie arată, de asemenea, că ceasul lui Putin arată data de 10. În special, este vorba despre o fotografie de la întâlnirea online a liderilor țărilor din cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, care ar fi avut loc pe 17 septembrie, nu pe 10 septembrie, așa cum indică ceasul președintelui rus, informează zdg.md.

Tăcere totală la Kremlin. Le-a stat ceasul

Anterior, președintele a intrat în autoizolare din cauza faptului că, se presupune că angajații serviciilor de securitate și protocol, precum și serviciul de presă, au fost infectați cu Covid-19. Astfel, Putin a fost obligat să voteze la alegerile pentru Duma de Stat de la distanță prin internet. Vineri, 17 septembrie, a fost lansat un videoclip care îl arăta pe președinte votând pe computerul său de lucru, și în care îndeamnă oamenii să-i urmeze exemplul.

La 17 septembrie, a fost dat startul alagerilor parlamentare din Federația Rusă. Scrutinul se va încheia duminică, 19 septembrie. Cetățenii din Rusia aleg deputați ai Dumei de Stat, reprezentanți ai adunărilor locale și ai municipalităților (în 39 de regiuni) și guvernatori (în 12 regiuni) – sunt distribuite peste 31 de mii de mandate. 108 milioane de ruși sunt așteptați la urnele deschise pe teritoriul țării, iar alte 2 milioane – în străinătate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: