Evenimentul Zilei > Social > FRAȚII CRIMINALI în SERIE NU au fost arestați preventiv. Magistrații explică DECIZIA ȘOCANTĂ
FRAȚII CRIMINALI în SERIE NU au fost arestați preventiv. Magistrații explică DECIZIA ȘOCANTĂ

FRAȚII CRIMINALI în SERIE NU au fost arestați preventiv. Magistrații explică DECIZIA ȘOCANTĂ

Magistraţii au explicat de ce au impus control judiciar, în loc de arestare preventivă, în cazul celor doi fraţi suspectaţi de crime în serie.

Judecătorii spun că nu există probe directe care să demonstreze că cei doi frați au ucis trei paznici, în incinta unei fabrici de materiale de construcţii. Anchetatorii fac noi percheziţii la faţa locului.

Suspecţi de uciderea celor doi paznici sunt alţi doi angajaţi ai aceleiaşi firme. Aceştia au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar.

Între timp, judecătorii au motivat respingerea cererii procurorilor de ai aresta pentru 30 de zile, scrie Digi24.

„Nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă şi precisă a făptaşului sau făptaşilor. Judecătorul constată că, de fapt, întregul raţionament al organelor de urmărire penală este un raţionament de tipul „cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane," se arată în motivare.

Anchetatorii îi bănuiesc pe cei doi fraţi, de 29 şi 35 de ani, că ar fi comis o crimă şi în Germania.

Parchetul nu a formulat în mod concret nici o acuzaţie cu privire la această faptă, ea fiind mai degrabă prezentată cu titlu de vagă bănuială. Este adevărat că s-a solicitat o lămurire asupra acestui aspect din partea autorităţilor germane, dar la momentul soluţionării cauzei acest răspuns nu era încă primit la dosar”, potrivit motivării.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: