Aşadar,  Franța intră în Top 5 cele mai puternice şi atractive ţări din lume. Potrivit raportului anual al firmei americane ATKearney, încrederea în economia franceză a crescut fantastic de la alegerea lui Emmanuel Macron în 2017 și nu a fost "afectată de mișcarea Vestelor Galbene".  

Iar Banca Naţională franceză, a anunţat deja o creșterea economică, şi este de așteptat să atingă 0,3% în al doilea trimestru al anului 2019. Pentru întregul anul 2019, instituția monetară prognozează o creștere de 1,4% în Franța, față de 1,1% în medie pentru zona euro. 

În Europa, Germania se află pe locul al doilea în clasament. Regatul Unit rămâne pe locul al patrulea, în ciuda  Brexit-ului.

Potrivit acestui studiu, pentru al șaptelea an consecutiv, Statele Unite rămân cea mai atractivă şi puternică țară din lume. Totul este legat de importanța "unei mari piețe interne", a "impozitării competitive" și a "capacităților sale tehnologice".  

China, pe de altă parte, a condus din 2002 până în 2012, dar acum a căzut pe locul șapte. Potrivit firmei americane, neîncrederea investitorilor se datorează "încetinirii cererii interne", "scăderii exporturilor", "preocupărilor crescânde față de nivelul de îndatorare a companiilor chineze" și "impactului războiului comercial cu Statele Unite ".

 

Te-ar putea interesa și: