Evenimentul Zilei > International > Franţa susţine că avioanele sale au oprit convoiul cu care fugea Gaddafi
Franţa susţine că avioanele sale au oprit convoiul cu care fugea Gaddafi

Franţa susţine că avioanele sale au oprit convoiul cu care fugea Gaddafi

Forţele aeriene franceze au oprit convoiul care-l ducea pe dictatorul libian Muammar Gaddafi în afara bastionului său din Sirt, susşţine ministrul francez al apărării, Gerard Longuet, citat de portalul Novinite.

După două luni în care s-a ascuns, dictatorul fugar a murit, fiind capturat şi rănit când rebelii libieni l-au găsit înh Sirt. În acest fel, rebelii au încheiat un război civil ce a început în februarie 2011, când avioanele NATO au început să ofere sprijin luptătorilor anti-Gaddafi.
Atacuri aeriene

Ieri dimineaţa, avioanele NATO au bombardat două convoaie cu vehicule militare pro-Gaddafi, în apropierea oraşului natal al fostului dictator, Sirt. "În jurul orei locale 8.30, avioanele NATO au lovit două vehicule militare care făceau parte dintr-un convoi mai mare care se deplasa în zonă", a anunţat purtătorul de cuvânt al NATO, colonelul Roland Lavoie.

Ministrul francez Roland Longuet, citat de postul de televiziune Al Jazeera, a spus că forţele aeriene franceze au fost cele care au oprit convoiul ce urma să-l scoată din Sirt pe Gaddafi.
Pentagonul, mai reţinut

Pentagonul nu a confirmat faptul că Gaddafi se afla în vehiculele din convoiul respectiv. "Ştim că a fost un bombardament asupra unui mic convoi, care se considera că reprezintă a ameninţare la viaţa civililor libieni, lângă Sirt", a precizat purtătorul de cuvânt american, căpitanul John Kirby. "Dar nu există nicio dovadă, nicio identificare a persoanelor care se aflau în acel convoi", a mai spus el.

Au existat informaţii potrivit cărora, după un bombardament al trupelor NATO asupra unui convoi, Gaddafi s-a ascuns într-o gaură de canalizare, de unde a fost capturat, viu, mai târziu, de trupele rebele.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: