Evenimentul Zilei > Actualitate > Francezii au UMILIT peste 20.000 de FEMEI. Ce au păţit, în PUBLIC, tinerele acuzate de legături cu germanii | GALERIE FOTO
Francezii au UMILIT peste 20.000 de FEMEI. Ce au păţit, în PUBLIC, tinerele acuzate de legături cu germanii | GALERIE FOTO

Francezii au UMILIT peste 20.000 de FEMEI. Ce au păţit, în PUBLIC, tinerele acuzate de legături cu germanii | GALERIE FOTO

Femeile franceze care se împrieteneau cu soldaţi nazişti în Al Doilea Război Mondial, indiferent dacă erau obligate sau o făceau din proprie iniţiativă, au fost puse la zid după eliberarea Franţei de sub ocupaţia germană.

La sfârşitul războiului, peste 20.000 de femei acuzate de colaborare cu germanii au fost umilite în public şi tunse în plină stradă, conform rarehistoricalphotos.com.

„Călăii” erau fie membri ai Rezistenţei, fie bărbaţi care au luptat pentru eliberare, vecini ai femeilor, care au ieşit în stradă după plecarea soldaţilro germani sau chiar angajaţi ai Poliţiei şi tribunalelor.

Cu toţii şi-au începlinit misiunea de umilire a femeilor în spatele uşilor închise, în închisori sau în casele femeilor pedepsite, dar şi în stradă, în faţa mulţimii. În plus, sute de oameni se adunau pentru a asista la o astfel de pedeapsă.

Au existat mai multe tipuri de acuzaţii pentru care femeile au fost umilite: politice (manifestau susţinere pentru germani sau au acţionat împotriva mişcării de rezistenţă), financiare (au obţinut avantaje profesionale sau contracte de afaceri), personale (au avut relaţii amoroase sau de amiciţie cu membrii forţelor de ocupaţie). În plus, erau umilite şi femeile care proveneau dintr-o ţară membră a Axei.

Femeia din GALERIA FOTO de mai sus, o prostituată care s-ar fi culcat cu ofiţeri germani, a fost pedepsită de civilii francezi prin tunderea părului, pentru a o face de ruşine în public. Fotografiile au fost realizate la Montelimar, în Franţa, la 29 august 1944.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: