După ce a apelat la mai multe agenții de modelling, norocul i-a venit de unde se aștepta mai puțin. Abia atunci a intrat în viața lui tânăra Norma Jeane Baker. Fata se pregătea de debutul său în cetatea filmului american, iar agenția cu care lucra a considerat oportună această șansă. 

Andre de Dienes s-a îndrăgostit de fata de 19 ani, zâmbitoare și pură, pe care avea s-o numească îngerul său. În loc să-i propună să fotografieze pentru proiectul său, Dienes a invitat-o pe Norma într-o excursie prin California, Nevada, Arizona și Oregon, călătorie care a culminat cu logodna dintre cei doi.

Însă povestea dintre cei doi nu a durat prea mult. Norma Jean a devenit Marilyn Monroe, actrița pregătită să ia cu asalt lumea cinematografiei, iar Dienes a renunțat la proiectul său inițial, însă tot a imortalizat-o pe frumoasa Norma Jeane într/o serie de fotografii care vor fi publicate într-un volum de poezii. 

Andre de Dienes a fost un fotograf de origine română, născut pe 18 decembrie 1913 în Transilvania. Artistul a plecat de acasă la 15 ani după sinuciderea mamei sale și a călătorit în toată Europa, ajungând până pe continentul african în Tunisia. Aici și-a cumpărat primul aparat de fotografiat marca Retina. 

Marilyn Monroe (născută Norma Jeane Mortenson pe 1 iunie 1926) a fost o actriță americană, faimoasă pentru rolurile sale de blondă prostuță, fiind considerată una dintre cele mai atrăgătoare femei din lume. 

Te-ar putea interesa și: