Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotografiile indecente care ar putea compromite cariera unei tinere politiciene căsătorite. Ea este însă apărată frenetic de colegii de guvern. GALERIE FOTO
Fotografiile indecente care ar putea compromite cariera unei tinere politiciene căsătorite. Ea este însă apărată frenetic de colegii de guvern. GALERIE FOTO

Fotografiile indecente care ar putea compromite cariera unei tinere politiciene căsătorite. Ea este însă apărată frenetic de colegii de guvern. GALERIE FOTO

Procesul de aderare a Ucainei la Uniunea Europene a intrat într-o nouă etapă după ce presa locală a fost invadată de fotografiile topless ale tinerei doamne ministru însărcinate cu integrarea.

Numirea Anastasiei Deeva, 24 de ani, era deja vehement contestată din cauza vârstei mult prea fragede a acesteia, acuzații catalogate de susținătorii frumoasei demnitare școlite în Marea Britanie și iubitoare de haute-couture drept bigotism și sexism.

Fotografiile datează din perioada studenției doamnei și nu conțin nimic imoral, spune ministrul de Interne Arsen Avakov, afirmând că cei care susțin altceva sunt moraliști de conjunctură.

Imaginile au fost postate, inițial, chiar pe conturile personale de Facebook și Instagram ale Anastasiei Deeva care a refuzat sau omis să le șteargă după ce a fost numită într-o funcție atât de importantă.

Purtătoarea de cuvânt a deptaților ucraineni, Irina Gerașchenko, spune că ministrul pentru Integrare ar fi fost numit fără să aibă vreo competență în domeniu, pe baza unui CV oficial plin de greșeli.

Tot ministrul de Interne este cel care își apăr colega de guvern. ”Are o extraordinară capacitte de muncă și abilității fantastice de comunicare. Vorbește excelent engleză și franceză, având și două masterate în domeniu, de altfel”, spune Arsen Avakov.

Soțul politicianei topless, Grogori Deev, 33 de ani, este coproprietarul unei agenții de publicitate și a refuzat să comenteze scandalul în care este implicată partenera sa de viață.