Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotografii din spațiu cu cel mai frumos şi misterios fenomen de pe pământ. Ce mai urmează, Mamă Natură?
Fotografii din spațiu cu cel mai frumos şi misterios fenomen de pe pământ. Ce mai urmează, Mamă Natură?

Fotografii din spațiu cu cel mai frumos şi misterios fenomen de pe pământ. Ce mai urmează, Mamă Natură?

Astronautul francez, Thomas Pesquet, aflat în misiune pe Stația Spațială Internațională a publicat pe Twitter imagini incredibile cu aurora astrală.

Astronautul a împărtășit unele dintre cele mai frumoase imagini cu fenomenul uimitor numit aurora astrală. În imagini vedem cum aurorele pictează cerul cu nuanțe strălucitoare de verde și roșu și apar atunci când particulele încărcate de soare se lovesc de atmosfera Pământului.

O imagine a aurorei australe peste sudul Oceanului Indian

O vedere a aurorei australe peste sudul Oceanului Indian pe 2 august 2021.

Înconjurând Polul Nord, spectacolul este supranumit aurora boreală. Acesta din urmă a fost deosebit de prolifică în ultima săptămână, potrivit astronautului Stației Spațiale Europene Thomas Pesquet, care a distribuit aceste imagini incredibil de frumoase.

„Aceste ultime zile au fost aurora-spectaculare. Spectacol ne-a arătat natura”, a scris Pesquet pe Twitter

Image

Şi continuă: „O auroră pe zi ține plictiseala departe” a scris Pesquet. „Luna era sus pe cer, strălucitoare și a luminat norii de sus, ceea ce a creat o atmosferă specială și aproape a transformat aurora în albastru. Ce urmează, mamă natură? Una galbenă? Un curcubeu uriaș? O auroră cu lună plină, ce ar putea fi mai frumos de atât?”, a scris Pesquet pe social media.

Astronautul Agenției Spațiale Europene Thomas Pesquet a capturat o vedere a unei nave spațiale Soyuz rusești și a noului modul științific Nauka rus al stației spațiale pe un fundal de auroră strălucitoare pe 3 august 2021.

 

Ceea ce au căutat mulți oameni de știință de-a lungul anilor, acum au şansa să studieze fenomenul rezultat al interacțiunilor dintre Soare și Pământ.

Aurora australă deasupra sudului Oceanului Indian

O vedere asupra aurorei australe și a matricelor solare ale stației spațiale capturate pe 2 august 2021, deasupra sudului Oceanului Indian.

Atmosfera Soarelui emite o serie de gaze în stare plasmatică care conțin particule încărcate electric. Aceste particule se mișcă prin spațiu până ajung pe Pământ din cauza gravitației și a câmpului magnetic al Pământului. Când atinge o înălțime în atmosferă, acestea pot fi văzute din cer, scrie space.com

Thomas Pesquet, un astronaut francez, face titluri de presă cu imaginile sale atrăgătoare cu planeta Pământ, luate de la Stația Spațială Internațională.  Astronautul, 43 de ani, a plecat la ISS pe 23 aprilie 2021. De atunci, împărtășește minunile planetei noastre pe contul său Instagram.

Mongolia: Pesquet a capturat această imagine de pe ISS în timp ce plutea deasupra Mongoliei

Faimosul Key West din Florida

Astronautul a făcut clic pe ghețarul Upsala din Argentina scriind: „Spectacol maiestuos cu valuri de gheață lente care curg în apa albastră”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: