

Astronautul a împărtășit unele dintre cele mai frumoase imagini cu fenomenul uimitor numit aurora astrală. În imagini vedem cum aurorele pictează cerul cu nuanțe strălucitoare de verde și roșu și apar atunci când particulele încărcate de soare se lovesc de atmosfera Pământului.
Înconjurând Polul Nord, spectacolul este supranumit aurora boreală. Acesta din urmă a fost deosebit de prolifică în ultima săptămână, potrivit astronautului Stației Spațiale Europene Thomas Pesquet, care a distribuit aceste imagini incredibil de frumoase.
„Aceste ultime zile au fost aurora-spectaculare. Spectacol ne-a arătat natura”, a scris Pesquet pe Twitter
Şi continuă: „O auroră pe zi ține plictiseala departe” a scris Pesquet. „Luna era sus pe cer, strălucitoare și a luminat norii de sus, ceea ce a creat o atmosferă specială și aproape a transformat aurora în albastru. Ce urmează, mamă natură? Una galbenă? Un curcubeu uriaș? O auroră cu lună plină, ce ar putea fi mai frumos de atât?”, a scris Pesquet pe social media.
Ceea ce au căutat mulți oameni de știință de-a lungul anilor, acum au şansa să studieze fenomenul rezultat al interacțiunilor dintre Soare și Pământ.
Aurora australă deasupra sudului Oceanului Indian
Atmosfera Soarelui emite o serie de gaze în stare plasmatică care conțin particule încărcate electric. Aceste particule se mișcă prin spațiu până ajung pe Pământ din cauza gravitației și a câmpului magnetic al Pământului. Când atinge o înălțime în atmosferă, acestea pot fi văzute din cer, scrie space.com
Thomas Pesquet, un astronaut francez, face titluri de presă cu imaginile sale atrăgătoare cu planeta Pământ, luate de la Stația Spațială Internațională. Astronautul, 43 de ani, a plecat la ISS pe 23 aprilie 2021. De atunci, împărtășește minunile planetei noastre pe contul său Instagram.