Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Sorin Voinea publică o fotografie cu Dragnea aflat în boxa acuzaților din sala de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Când călăul-judecător face o poză cu victima, înaintea ghilotinei!”, este comentariul care însoțește imaginea.

În comentarii, Sorin Voinea explică originea pozei, despre care spune că a fost făcută de unul dintre magistrații care judecă în recurs dosarul privitor la angajarea fictivă a două secretare la Direcția de Protecția Copilului din Teleorman, dosar în care Liviu Dragnea a primit o condamnare de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, la completul de 3 al ICCJ.

Reamintim că luni, 15 aprilie, procesul în care Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu a fost, din nou, amânat. Următorul termen a fost fixat pentru 20 mai.

Ședința de judecată a fost suspendată de mai multe ori, o dată pentru ca magistrații să decidă dacă aprobă sau nu cererea de amânare a procesului până la decizia CCR privitoare la completurile de 3 judecători, formulată de adjuncul lui Dragnea de la Camera Deputaților, Florin Iordache, iar altă dată din cauza unei cereri de recuzare a unei judecătoare, despre al cărei soț avocații liderului social-democrat au susținut că este simpatizant PSD.

Pe lângă agitația din sală, înfățișarea de luni a fost marcată și de înfruntările din stradă, între susținătorii liderului PSD, contestatarii acestuia și jandarmi.

Iniţial, judecătorii stabiliseră ca Dragnea să fie audiat pe 18 martie, însă liderul PSD nu s-a prezentat în instanţă, după ce s-a internat în spital, acuzând dureri de spate.

La termenul de luni a fost audiată şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că el a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Liderul PSD mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.