Virusul nou, din familia coronavirusurilor, despre care se spune că s-a transmis de la lilieci și care a băgat China în carantină, face tot mai multe victime. Până în acest moment, niciun laborator de cercetare nu aduce vești bune despre găsirea unui leac.

„2019 ConV” provoacă probleme grave respiratorii și se manifestă la fel ca temuta boală SARS, pe care a depășit-o la numărul de victime. Virusul, care se transmite de la om la om, a fost descoperit prima oară în orașul chinez Wuhan, în decembrie anul trecut.

Imaginea cu noul coronavirus pus sub lupa microscopului arată de ce nu se găesește încă un vaccin.  John Nicholls, Leo Poon și  Malik Peiris de la Universitatea din Hong Kong arată o celulă infectată cu nou coronavirus, crescută pe cultură. Coronavirusul emană microparticule de virus prin membrana celulei infectate.

7 februarie, numărul persoanelor infectate e tot mai mare!

Numărul persoanelor depistate cu coronavirus este tot mai mare. Peste 30.000 de oameni au fost testați pozitiv pentru această boală periculoasă. Mai exact, cifrele din dimineața zilei de 7 februarie erau acestea: 31.161 de oameni infectați și 630 morți din cauza acestui virus.

Țările cu cele mai multe cazuri, exceptând China, sunt Singapore, Tailanda și Japonia, care au raportat între 20 și 30 de astfel de cazuri.

Imaginea a fost publicată de jurnalul științific Nature.

Te-ar putea interesa și: