Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotbalul mondial este în doliu. Un jucător cunoscut s-a sinucis la 38 de ani
Fotbalul mondial este în doliu. Un jucător cunoscut s-a sinucis la 38 de ani

Fotbalul mondial este în doliu. Un jucător cunoscut s-a sinucis la 38 de ani

Fotbalul mondial este în doliu după ce un cunoscut mijlocaș de origine uruguayană, cu evoluții la echipe din Anglia, Franța și America de Sud s-a sinucis.

Fotbalul mondial este în doliu. Jucătorul de fotbal de origine uruguayană Williams Martinez s-a sinucis la doar 38 de ani, conform unei știri transmise de ESPN Deporters, care citează agenția EFE. Jucătorul de fotbal și-a pus capăt zilelor în cursul zilei de sâmbătă. De-a lungul vremii, Williams Martinez a evoluat la mai multe echipe din Anglia, Franța, dar și din America de Sud. În prezent, fotbalistul era legitimate la echipa Villa Teresa, din liga secundă uruguayană.

Gestul său vine după ce în urmă cu câteva săptămâni a fost testat pozitiv la infecția cu coronavirus. Federația Uruguayană de Fotbal a transmis condoleanțe familiei și și-a exprimat regretul pentru moartea jucătorului.

„Regretăm profund și suntem șocați de moartea jucătorului uruguayan Williams Martínez. Condoleanțele pentru familia și prietenii săi”, a transmis, pe Twitter, Federația Uruguayană de Fotbal.

Fotbalul mondial este în doliu

Fotbalul mondial este în doliu. În urma acestei tragedii, toate meciurile de fotbal din Uruguay au fost suspendate, a mai anunțat Federația Uruguayană.

În cariera sa de fotbalist, Williams Martinez a evoluat, printre altele, la West Bromwich Albion, Valenciennes și Reims. Pentru echipa națională a Uruguayului, acesta a bifat o selecție.

Un fotbalist de la AC Milan s-a sinucis din cauza rasismului

Fotbalul mondial este în doliu. O altă tragedie similară s-a produs la începutul lunii iunie. Seid Visin, fost jucător la grupele de juniori ale lui AC Milan și Benevento, s-a sinucis la vârsta de 20 de ani. Informațiile au fost transmise de presa italiană.

Seid a lăsat o scrisoare de adio în care a explicat că a fost victima rasismului și a vorbit despre cei ca el care „preferă să moară decât să traiască o viață de iad, plină de suferință”.

Trupul neînsuflețit al fostului fotbalist a fost găsit în apartamentul său, iar Corriere Della Sera a publicat scrisoarea sa.

Scrisoarea pe care a lăsat-o în urmă

„Nu sunt un imigrant. Am fost adoptat când eram copil. Îmi aduc aminte că toată lumea mă iubea. Oriunde mă aflam, oriunde mergeam, lumea mă trata cu bucurie, respect și curiozitate. Acum, pare că totul este invers. Am reușit să-mi găsesc un loc de muncă, dar a trebuit să-l părăsesc pentru că mulți oameni, în special cei bătrâni, refuzau să fie serviți de către mine. De parcă nu mă simțeam îndeajuns de prost, mă considerau pe mine responsabil de faptul că mulți tineri italieni nu au un job.

Ceva s-a schimbat în interiorul meu. Era ca și cum îmi era rușine că sunt negru sau voi fi considerat pe nedrept imigrant. De parcă trebuia să le demonstrez oamenilor care nu mă cunoșteau că sunt ca ei, un italian alb.

Am făcut și eu glume proaste despre persoanele de culoare și imigranți pentru a evidenția că eu nu sunt unul dintre ei. Dar era vorba de frică. Frica de ura pe care o văd în ochii oamenilor față de imigranți.

Nu vreau să cerșesc milă sau durere, ci doar să îmi reamintesc că suferința prin care am trecut este doar o picătură dintr-un ocean față de cei care preferă să moară decât să trăiască o viață de iad, plină de suferință”, arăta în scrisoarea pe care a lăsat-o fotbalistul în urma sa.