Fotbaliştii, între interesele cluburilor şi visul olimpic

Fotbaliştii, între interesele cluburilor şi visul olimpic

Olimpiada de la Beijing bagă zâzanie între fotbalişti şi echipele de club. Mai mulţi jucători care evoluează la echipe importante din Europa au intrat în conflict cu propriile formaţii deoarece îşi doresc să participe la Olimpiadă.

Cluburile nu agreează ideea de a le da drumul fotbaliştilor la competiţia care se va desfăşura pe tărâm asiatic, în perioada 8-24 august, deoarece aceştia ar pierde cea mai mare parte a pregă tirilor şi chiar debutul noului sezon.

Fotbalişti de calibru în fotbalul european precum Ronaldinho, Kaka, Messi, Diego şi alţii şi-au manifestat intenţia de a participa la Jocurile Olimpice spre nemulţumirea cluburilor de care aparţin. Jucătorii nu vor în ruptul capului să lipsească de la Olimpiadă.

„Nu spulberaţi speranţele jucătorilor“

Ne puteți urmări și pe Google News

Bundesliga este unul din campionatele în care s-au stârnit cele mai multe controverse pe această temă, mai multe echipe refuzând să-şi lase jucătorii la Olimpiadă. Gruparea Werder Bremen, care refuză să-l elibereze pe brazilianul Diego, s-a asigurat de susţinerea federaţiei germane, iar alţi conducători şi-au manifestat iritarea vizavi de sancţiunile cu care sunt ameninţate cluburile de preşedintele Comitetului Interna- ţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic German şi vicepreş edinte CIO, a lansat un apel către cluburi: „Sper că raţiunea va prima şi că nu vor fi spulberate speranţele olimpice ale tinerilor sportivi. Ar fi în interesul tuturor şi de preferat unei intervenţii a instanţelor sportive“.