Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, se ia în coarne cu ambasada Franţei
Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, se ia în coarne cu ambasada Franţei

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, se ia în coarne cu ambasada Franţei

Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, critică dur atitudinea ambasadorului Franţei la Bucureşti privind traducerea legilor Justiţiei şi ameninţă cu o scrisoare deschisă în care va vorbi despre companiile franceze care au mituit politicieni români

“Am văzut răspunsul pe care l-a dat Excelenţa Sa Doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei la Bucureşti, iniţiativei autorităţilor române de a-i pune la dispoziţie traducerea, în limba engleză, a amendamentelor la legile justiţiei, pentru o mai bună informare şi am rămas stupefiat de lipsa crasă de bun simţ a acesteia, de lipsa ei de pregătire şi acţiune diplomatică. Esti prostanacă doamna ambasadoare? Crezi ca noi nu ştim că aveţi în ambasadă persoane care cunosc limba română? Traducerea v-a fost pusă la dispoziţie de persoane care, în afară de faptul că cunosc foarte bine limba română, sunt şi specialişiti în domeniul dreptului în general şi a celui pernal în special. Aşa ca traducerea lor a fost şi în spiritul legii, nu numai în litera legii”, scrie Dumitru Iliescu, fost şef al Serviciului de Protecţie şi Pază pe pagina de Facebook.

Generalul acuză Franţa că a trimis în România o persoană nepregătită pentru a ocupa funcţia de ambasador. Dumitru Iliescu ameninţă cu o scrisoare publică în care va vorbi despre faptele de corupţie în care au fost implicate firme franceze. “Rămâne doar ca Guvernul Franţei să o retragă de la Bucureşti şi să trimită un ambasador adevărat, profesionist şi inteligent. (…) Ea ne vorbeşte nouă despre corupţie, când corupţia în Franţa este în floare? Au avut mai mulţi politicieni de rang înalt, în frunte cu Preşedintele Franţei, ministrul de interne, şefi de partide politice, acuzaţi şi judecaţi pentru corupţie. Companiile lor au exportat corupţia în România, mituind decidenţii noştri politici pentru a câştiga contracte prin care ne-au devalizat bugetul, cu sute de milioane de euro. Dacă doamna ambasador doreşte, am să îi pun la dispoziţie acţiunile ilegale, de mare corupţie, derulate în România de aceste firme, printr-o scrisoare deschisă. Am să-i dau şi numele politicienilor şi oamenilor de afaceri corupţi din Franţa. Să nu mai facă ea pe lupul moralist că ne-am săturat! Să meargă în Franţa şi să facă sugestii, Parlamentului Franţei, cum să amendeze legile justiţiei în ţara ei”, mai scrie fostul şef SPP, citat de Mediafax.

Ambasada Franţei a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile legate de reforma justiţiei şi dispune de propriile servicii de traducere, în contextul în care Florin Iordache a transmis joi textul tradus în limba engleză al celor trei legi care vizează domeniul Justiţiei.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: