Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul procuror Mircea Negulescu, sub control judiciar. Ce nu are voie să facă
Fostul procuror Mircea Negulescu, sub control judiciar. Ce nu are voie să facă

Fostul procuror Mircea Negulescu, sub control judiciar. Ce nu are voie să facă

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, acuzat de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și alte șase infractiuni in legatură cu fabricarea unui dosar împotriva lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță, a fost pus sub control judiciar.

Mircea Negulescu, fost procuror al Direcției Naționale Anticorupție Ploiești, a scăpat de arest, fiind pus sub control judiciar.

Potrivit luju.ro, judecătoarea Hermina Iancu de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi seară, 16 iulie 2020, cererea Secției de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ) de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe 30 de zile față de Mircea Negulescu, zis „Portocală” sau „Zdreanță”.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestatî la Înalta Curte.

Mircea Negulescu a fost reținut miercuri seară, 15 iulie 2020, pentru fabricarea dosarului „Tony Blair”, în care țintă au fost ex-premierul Victor Ponta și ex-deputatul Sebastian Ghiță. Alături de el a fost reținut și polițistul judiciar de la DNA Mihai Iordache, la rândul său lăsat liber de ÎCCJ.

Ședința de la Înalta Curte a început în jurul orelor 13, când Mircea Negulescu a fost adus din arest, cu masca la gură și catușe la mâini. Negulescu a plecat de la instanța supremă în jurul orei 18.20, când i-a expirat ordonanța de reținere.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: