Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul primar al Piteștiului a rămas fără permis de conducere. A lovit un bărbat pe trecerea de pietoni
Fostul primar al Piteștiului a rămas fără permis de conducere. A lovit un bărbat pe trecerea de pietoni

Fostul primar al Piteștiului a rămas fără permis de conducere. A lovit un bărbat pe trecerea de pietoni

Fostul primar al orașului Pitești, Tudor Pendiuc, s-a ales cu un avertisment și cu permisul suspendat, după ce a dat peste un pieton.

Tudor Pendiuc, fostul primar al orașului Pitești, a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Sancțiune primită după ce a accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni. După acest eveniment rutier, chiar Pendiuc a fost cel care a anunțat accidentul după ce a sunat la numărul de urgență 112.

Totul s-a petrecut într-o zonă marcată, la liceul Brătianul din Pitești. Bărbatul lovit de fostul edil nu a avut probleme fizice, nu a necesitat îngrijiri medicale. El a putut să-și continue drumul, după cum anunță Realitatea Plus. Pietonul a fost identificat de polițiști. Este vorba despre un angajat al unui teatru. Cel accidentat nu a vrut să depună plângere după acest eveniment, așa că nu a fost deschis un dosar penal.

Fostul primar, Tudor Pendiuc, fără permis și cu avertisment

Totuși, Tudor Pendiuc s-a ales cu permisul suspendat pentru 30 de zile și a primit un avertisment. Altfel, fostul primar din Pitești are mari probleme cu legea. Anul trecut, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare de magistrații de la Tribunalul București. Într-un dosar ce vizează fapte de corupți. Și fiica sa, a primit o sentință de închisoare de cinci ani. Decizia a putut fi contestată la Curtea de Apel București.

Dosarul respectiv a intrat pe rolul instanțelor în anul 2015. Fostul primar, diverși oameni de afaceri și directori din Primaria Pitești au mai fost găsiți vinovați. Prejudiciul de 23.013.099,65 de lei, din dosarul Publitrans, a trebuit să fie achitat de către inculpați.

Ce fapte acuzau procurorii de la DNA

Conform procurorilor DNA, societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, deținută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi. Mașini ce urmau să fie achiziționate de Consiliul Local.

Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistenței fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participațiune între SC Publitrans 2000 SA. Și societățile CNCD SA şi Girexim Universal SA. Prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: