Evenimentul Zilei > International > Fostul preşedinte pakistanez, Musharraf, va avea mandat de arestare emis de Interpol
Fostul preşedinte pakistanez, Musharraf, va avea mandat de arestare emis de Interpol

Fostul preşedinte pakistanez, Musharraf, va avea mandat de arestare emis de Interpol

Interpolul a primit o cerere oficială din partea Islamabadului pentru emiterea unui mandat de arestare pe numele fostului preşedinte pakistanez Pervez Musharraf (foto în stânga), pentru presupusul rol jucat în asasinarea fostului premier Benazir Bhutto (dreapta), a anunţat duminică ministrul pakistanez de interne, Rehman Malik, transmite Newsin.

”Am trimis o cerere Interpolului pentru arestarea lui Pervez Musharraf”, a declarat Malik, un fost colaborator apropiat al fostului premier pakistanez. Benazir Bhutto, care a ocupat de două ori funcţia de premier în anii ’90, şi-a pierdut viaţa în 27 decembrie 2007, într-un atentat sinucigaş comis în timpul unui miting electoral. Atacul a avut loc într-o suburbie a Islamabadului, unde se afla cartierul general al armatei.
Generalul Musharraf, ajuns la putere în 1999, în urma unei lovituri de stat, şi destituit în august 2008, a ales în ultimii ani să traiască în exil, la Londra şi la Dubai. Autorităţile pakistaneze l-au avertizat că, în cazul în care se va întoarce în tară, va fi arestat.
Anterior, justiţia pakistaneză a cerut arestarea sa pentru rolul jucat în moartea lui Akbar Bugtie, un lider rebel din Baluchistan.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: