Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte al SUA a fost externat. Cine l-a preluat pe Bill Clinton la ieșirea din spital. Video
Fostul președinte al SUA a fost externat. Cine l-a preluat pe Bill Clinton la ieșirea din spital. Video

Fostul președinte al SUA a fost externat. Cine l-a preluat pe Bill Clinton la ieșirea din spital. Video

Seful echipei de medici care i-a acordat îngrijiri a anunțat că fostul preşedinte american Bill Clinton, în vârstă de 75 de ani, a fost externat duminică dimineaţă din spitalul din California, unde a petrecut cinci nopți în urma unei septicemii.

„Preşedintele a ieşit astăzi din centrul medical UC Irvine”, a declarat dr. Alpesh N. Amin, într-un comunicat difuzat de purtătorul de cuvânt al lui Clinton pe Twitter.

În imaginile difuzate în direct de CNN se poate vedea cum Clinton, cu masca pe figură şi însoţit de soţia sa Hillary, părăseşte unitatea medicală şi ridică degetul mare în faţa camerelor.

„Febra sa şi numărul de globule albe au revenit la normal şi se va întoarce la locuinţa sa din New York pentru a-şi termina tratamentul cu antibiotice”, a adăugat dr. Amin.

Clinton a avut o infecţie urinară care s-a propagat în sânge, provocând o septicemie

Până să fie externat, fostul preşedinte a petrecut cinci nopţi în spital.

Potrivit media americane, el a fost iniţial afectat de o infecţie a căilor urinare care s-a propagat apoi în sistemul sanguin, provocând o septicemie.

El se afla în California pentru un eveniment legat de fundaţia sa când s-a simţit obosit. El s-a deplasat la spital, unde riscul de COVID-19 sau de probleme cardiace a fost exclus, informează Agerpres.

Bill Clinton, se afla în California pentru un eveniment privat desfășurat în cadrul fundației sale, când s-a simțit obosit marți și după o serie de teste medicale a fost dus imediat la spital, potrivit biroului său de presă.

Medicii fostului președinte al SUA au spus că infecțiile urologice sunt frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge.

Bill Clinton a primi antibiotice intravenoase până vineri, când a fost trecut pe antibiotice administrate pe cale orală.

În 2004, Clinton, acum în vârstă de 75 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă cu bypass, iar în 2010 i s-au introdus două stenturi pentru a deschide o arteră. Medicii săi au precizat că spitalizarea sa nu are legătură cu probleme cardiace sau cu COVID-19, anunță stririleprotv.ro.