Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte a fost spitalizat de urgență. Medicii au spus-o clar. Ce se întâmplă în aceste momente cu fostul șef de stat
Fostul președinte a fost spitalizat de urgență. Medicii au spus-o clar. Ce se întâmplă în aceste momente cu fostul șef de stat

Fostul președinte a fost spitalizat de urgență. Medicii au spus-o clar. Ce se întâmplă în aceste momente cu fostul șef de stat

Bill Clinton, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a fost internat de urgență într-un spital din California. Medicii i-au descoperit o infecție a tractului urinar care s-a răspândit în sânge.

„A fost internat la terapie intensivă pentru monitorizare atentă și i s-au administrat antibiotice. El va rămâne la spital pentru monitorizare”, se arată într-o declarație comună a dr. Alpesh Amin, președintele Centrului Medical UC Irvine și a dr. Lisa Bardack, medicul personal al lui Clinton.

Cei doi au precizat că Bill Clinton, aflat la vârsta de 75 de ani, se află la terapie intensivă pentru confidențialitate și siguranță, nu pentru că există o nevoie medicală care să reclame terapia intensivă.

Starea de sănătate a fostului lider de la Casa Albă este una bună

Fostul președinte american se află într-o dispoziție bună. El vorbește cu familia sa și cu personalul medical și chiar s-a ridicat în picioare, au subliniat doctorii, dar și staff-ul acestuia.

„După două zile de tratament, numărul de celule albe din sânge este în scădere, dar răspunde bine la antibiotice”, au spus medicii, care au adăugat: „Sperăm să-l lăsăm să plece acasă în curând”.

Bill Clinton, aflat în California pentru un eveniment privat desfășurat în cadrul fundației sale, s-a simțit obosit marți și după o serie de teste medicale a fost dus imediat la spital, potrivit biroului său de presă.

Medicii fostului președinte al SUA au spus că infecțiile urologice sunt frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge.

Bill Clinton va primi antibiotice intravenoase până vineri, când va fi probabil trecut pe antibiotice administrate pe cale orală.

În 2004, Clinton, acum în vârstă de 75 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă cu bypass, iar în 2010 i s-au introdus două stenturi pentru a deschide o arteră. Medicii săi au precizat că spitalizarea sa nu are legătură cu probleme cardiace sau cu COVID-19, anunță stririleprotv.ro.

„Președintele Clinton a fost internat la Centrul Medical UCI pentru a primi tratament pentru o infecție care nu este legată de COVID. El este incredibil de recunoscător medicilor, asistenților și personalului care îi oferă îngrijire”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Urena.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: