Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu PLĂTIT CU ORA de primarii liberali din Caraș

Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, nu a dus-o rău niciodată. El încasa bani frumoși pe linie de partid de la primari liberali din țară. Chiuariu a fost condamnat definitiv pentru corupție și e anchetat de DNA, într-un nou dosar, pentru că ar fi cerut o șpagă de 2,5 milioane de euro în dosarul retrocedărilor în care este anchetat alături de pesediștii Viorel Hrebenciuc, Adam Crăciunescu și Ilie Sârbu.

Firma de avocatură a liberalului Tudor Chiuariu, a primit bani de la mai multe primării din Caraș Severin, conduse de edili PNL, a dezvăluit publicația Resita.ro. Conform unor documente intrate în posesia jurnaliștilor, Tudor Chiuariu a fost plătit cu ora pentru munca prestată, dar și cu sume fixe de bani, pe diverse ” proiecte”. Astfel, primăriile Caransebeș și Anina au angajat Casa de Avocatură Chiuariu & Asociații ( n.r. o societate civilă de avocatură în care chiuariu are 99 părți sociale) în câteva litigii pe care administrațiile locale le-au avut. Toate contractele au fost obținute prin încredințare directă.

Tudor Chiuariu este fostul logodnic al Valeriei Schelean, deputat PNL de Caraș Severin. Cei doi au împreună un copil. Deloc întâmplător, cel mic a fost botezat de liderul PNL Caraș Severin, Marcel Vela, primarul Caransebeșului.

Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu  a fost condamnat definitiv la trei ani și sase luni de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul „Poșta Română“. În ciuda acestei sentințe el a refuzat să renunțe la funcția de senator și la cea de președinte al Comisiei juridice din Senat.

Mai nou, el este anchetat de DNA în dosarul retrocedărilor. Conform ordonanței de dispunere a controlului judiciar, Tudor Chiuariu urmă să primească 2,5 milioane de euro pentru a interveni pe lângă funcționării publici ai Comisiei Județene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul  Prefecturii Județului Bacău, RNP Romsilva - Direcției Silvice Bacău și OCPI Bacău, ”cu scopul de a-i determină pe aceștia fie să urgenteze, fie să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna”.