Evenimentul Zilei > Economie > Fostul iubit al Annei Lesko a făcut AFACEREA ANULUI! Câștigă 400 de milioane de euro dintr-un foc!
Fostul iubit al Annei Lesko a făcut AFACEREA ANULUI! Câștigă 400 de milioane de euro dintr-un foc!

Fostul iubit al Annei Lesko a făcut AFACEREA ANULUI! Câștigă 400 de milioane de euro dintr-un foc!

Multimilionarul libanez Roger El Akoury, fost iubit al Annei Lesko, a vândut colosul A&D Pharma fondului ceh de investiții Penta Investments. Sensiblu și Punkt au ajuns în curtea copaniei care deține farmaciile Dr. Max, dar și casele de pariuri Fortuna, contra sumei de până la 400 de dilioane de euro.

Potrivit ziarelor de cancan, fostul iubit al Annei Lesko, multimilionarul libanez Roger El Akoury, ar fi părăsit-o, în toamna lui 2006, din cauza pretențiilor exagerate ale acesteia. Abil om de afaceri, Akoury a început să investească în România, împreună cu trei prieteni, francezul Ludovic Robert și libanezii Walid Abboud și Michel Eid. Au creat A&D Pharma, sub care au dezvoltat, printre altele, lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt, dar și un puternic lanț de distribuție de medicamente.  Roger El Akoury, devenit între timp acionar majoritar, a vândut compania A&D Pharma către o firmă cehă care deține, printre altele, propriul lanț de farmacii, dar și unul de pariuri sportive.

După tranzacție, lanțul dr. Max va deveni principalul operator farmaceutic de pe piața românească și unul dintre primele patru lanțuri de farmacii din Europa, notează capital.ro.

Tranzacţia mai trebuie să obţină acordul autorităţilor pentru concurenţă, iar valoarea acesteia nu va fi făcută publică. Estimările specialiştilor din piaţa farma indică o valoare între 300 – 400 de milioane de euro, potrivit diferitelor surse.

Achiziţia a fost realizată prin firma Glebi Holdings Plc, care a devenit astfel proprietarul reţelelor Sensiblu şi Punkt, al distribuitorului de medicamente Mediplus şi al A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing şi vânzări farmaceutice din Europa Centrală şi de Est.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România de la preluarea reţelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an. În urma preluării celor 631 de farmacii Sensiblu și Punkt, a principalului distribuitor de medicamente şi a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajaţi, Dr.Max va deveni liderul pieţei farmaceutice din România.

„Prin achiziţia grupului A&D Pharma, Dr.Max îşi întăreşte prezenţa în Europa Centrală şi îşi consolidează poziţia de lider în segmentul serviciilor complete de sănătate din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr.Max, potrivit capital.ro.

Dr.Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală şi de Est cu vânzări totale de 1,25 miliarde euro. Preluarea grupului A&D Pharma va spori vânzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde euro, iar compania va deveni un jucător pan-european cu peste 12.000 de angajaţi, arată reprezentanţii companiei.

Află cine sunt acționarii companiei care cumpără Sensiblu și ce afaceri au ei AICI.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: