Evenimentul Zilei > Economie > Fostul director de la Romgaz cere reinstalarea în funcție sau plata unei sume uriașe. Câte salarii compensatorii solicită
Fostul director de la Romgaz cere reinstalarea în funcție sau plata unei sume uriașe. Câte salarii compensatorii solicită

Fostul director de la Romgaz cere reinstalarea în funcție sau plata unei sume uriașe. Câte salarii compensatorii solicită

Directorul de la Romgaz, care a fost dat afară la începutul acestui an, a trimis o notificare către companie, și cere plata salariilor compensatorii sau reinstalarea în post.

Adrian Volintiru, fost director la Romgaz, dat afară în luna ianuarie a acestui an, a trimis la data de 6 septembrie o notificare către actuala conducere a companiei controlate de stat. El solicită ca, în 15 zile, să fie reinstalat în funcție pe durata a 21 de luni. Dacă nu, Volintiru cere să i se plătească suma de 1,17 milioane de lei, adică un salariu lunar de 55.760 de lei lunar).

Solicitările pe care le-a transmis fostul director de la Romgaz

Banii reprezintă retribuțiile neîncasate până la finalul mandatului. Cele 21 de luni reprezintă perioada rămasă de la demiterea sa până la finele mandatului de 4 ani pe care îl primise atunci când fusese instalat în funcție, conform g4media.ro.

Dacă în cele 15 zile menționate Consiliul de Administrație al Romgaz nu răspunde sau răspunde negativ, fostul director va merge în justiție cu aceleași plângeri. În plus, va adăuga și o solicitare pentru plata remunerației variabile și, în plus, își rezervă și dreptul de a face plângere penală membrilor CA. Este invocat Art. 297 alin.1 din Codul Penal, cu rezerva de interpretare dată de Curtea Constituțională prin decizia nr. 405/2016, potrivit căreia constituie infracțiune de abuz în serviciu „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act, sau îl îndeplinește în mod defectuos prin încălcarea legii și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Precizează că și-a îndeplinit atribuțiile

În Notificare, fostului director precizează că durata contractului său de mandat a fost stabilită pentru 4 ani, începând cu data de 2 octombrie 2018 și până la 1 octombrie 2022, demiterea sa, la începutul acestui an, fiind practic la jumătatea acestui mandat. De asemenea, Volintiru spune că el și-a îndeplinit toate obligațiile avute față de companie și indicatorii de performanță trasați primind, în schimb, de la CA Romgaz (președinte Marius Aristotel Jude) o revocare pe care el o numește „nelegală”, mai precizează sursa citată.