Evenimentul Zilei > International > Fostul bodyguard al lui Putin, ajuns ministru pentru situații de urgență, a murit în timpul unui exercițiu care simula o catastrofă
Fostul bodyguard al lui Putin, ajuns ministru pentru situații de urgență, a murit în timpul unui exercițiu care simula o catastrofă

Fostul bodyguard al lui Putin, ajuns ministru pentru situații de urgență, a murit în timpul unui exercițiu care simula o catastrofă

Evgheni Zinitcev, ministrul rus pentru situații de urgență, a decedat în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, încercând să salveze viața unei alte persoane. Bărbatul a fost bodyguard-ul președintelui Putin.

Fostul bodyguard al președintelui Vladimir Putin și-a dat ultima suflare în timpul unui exercițiu de protejare a zonei arctice, a anunţat miercuri ministerul său. Ministrul rus în vârstă de 55 de ani și-a sacrificat viața pentru a salva o altă persoană.

Putin s-a făcut de râs în faţa elevilor. Liderul de la Kremlin a încurcat războaiele şi a fost taxat imediat

Evgheni Zinitcev „se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă”, a precizat pe canalul său de Telegram Margarita Simonian, redactor şef al postului de televiziune pro-Kremlin RT.

A sărit în apă după un operator video grav rănit

Tragedia s-a întâmplat după ce Evgheni Zinitcev a sărit în apă pentru a ajuta un bărbatul lovit în stâncile din zona arctică.

„Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, a mai spus Margarita Simonian.

Cine a fost Evgheni Zinitcev?

Bărbatul şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în serviciul însărcinat cu gărzile de corp ale preşedintelui Vladimir Puțin, iar în 2018 a devenit ministru în situații de urgență. În 2014, a devenit şeful adjunct al departamentului de luptă împotriva terorismului al serviciilor de informaţii (FSB).La 6 octombrie 2016, el și-a dat demisia din funcția de guvernator al regiunii Kaliningrad după bunul plac, din cauza circumstanțelor familiale. Ministrul avea o viață personală liniștită, era căsătorit și avea 3 nepoți.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: