Sentintă definitivă în cazul jafului de la UCM Reșița. Foștii directori, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda au fost condamnați definitiv pentru delapidare și trebuie să restuituie cele 85 de modele industriale pe care și le-au însușit ilegal, şi documentaţia aferentă acestora. În caz contrar, ei trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 29,8 milioane de lei.
Curtea de Apel Timișoara a respins recent ca nefondate apelurile declarate de DIICOT, inculpaţii Adrian Chebuţiu, Lăcrimioara Chebuţiu, Adrian Preda, SC Hydro Engineering SA şi partea civilă SC UCMR Reşiţa SA împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Arad în luna martie a acestui an. Tribunalul Arad le-a prelungit lui Chebuțiu și Preda, cu încă trei ani șederea în pușcărie. Cei doi executau deja condamnări la câte cinci ani de închisoare în dosarul returnărilor ilegale de TVA în valoare de 60 de milioane de euro, de la UCM Reșița. În mod surprinzător, instanța a stabilit în primăvară și că fiecare a acționat pe cont propriu.
Ancheta în acest caz a început în 2014. Anchetatorii susțin că devalizarea UCM Reșița a fost pusă la punct de cei trei cu ani în urmă, totul începând prin înființarea SC Hydro Engeneering SA, firmă în al cărui acționariat se regăsea și UCM Reșița. O hotărâre a consiliului de administrație al UCM Reșița a transferat întreg know-how-ul Uzinelor la noua societate, apoi Uzinele au fost excluse din noua societate. Imediat, Adrian Chebuțiu, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administrație şi director general la SC UCM Reșița SA a încheiat şi semnat un contract de prestări servicii prin care se angaja la plata unor servicii prestate de SC Hydro Engineering SA în legătură cu know – how – ul însuşit ilegal. Acesta se referă la cele 85 de modele industriale, în prezent indisponibilizate sub sechestru, în arhiva SC Hydro Engeneering SA.