Evenimentul Zilei > International > Fosta PREȘEDINTĂ a Coreei de Sud, CONDAMNATĂ la 25 de ani de ÎNCHISOARE
Fosta PREȘEDINTĂ a Coreei de Sud, CONDAMNATĂ la 25 de ani de ÎNCHISOARE

Fosta PREȘEDINTĂ a Coreei de Sud, CONDAMNATĂ la 25 de ani de ÎNCHISOARE

Fosta președintă a Coreei de Sud, Park Geun-hye, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare în procesul care a dus la destituirea sa în ianuarie 2017. Inițial fosta președintă sud-coreeană fusese condamnată la 24 de ani de închisoare.

Tribunalul  sud-coreean a impus şi o amendă de 20 de miliarde de woni (15 milioane euro), cu 2 miliarde de woni (1,5 milioane euro) mai mult decât se hotrâse în sentinţa iniţială.

Procurorii au atacat prima decizie a judecătorilorde la începutul lui aprilie şi au cerut în continuare 30 de ani de închisoare şi o amendă de 91 milioane euro pentru fosta preşedintă.  Park Geun-hye este cel de al treilea şef de stat sud-coreean care ajunge în închisoare.

Pe 6 aprilie, Park, în vârstă de 66 de ani, este prima femeie aleasă preşedinte în Coreea de Sud şi a fost destituită şi arestată în martie 2017, a fost găsită vinovată în 16 capete de acuzare, printre care corupţie, abuz de putere, mită şi dezvăluirea de secrete de stat. Park a fost amendată şi cu 18 miliarde de woni, transmite Agerpres.

Park a obligat companii sud-coreene să contribuie cu zeci de miliarde de woni pentru două fundaţii controlate de confidenta şi prietena sa de 40 de ani, Choi Soon-sil. "Acuzata şi-a folosit în mod ilegal autoritatea prezidenţială la cererea doamnei Choi pentru a obliga companiile să doneze bani fundaţiilor", au declarat judecătorii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: