Magnatul Vladimir Potanin este în prezent cel mai bogat rus în viaţă, potrivit Forbes. Oligarhul spune că nu poate să-i plătească fostei soţii uriaşa sumă pentru că nu deţine o asemenea avere.

Natalia Potanina a respins până acum toate ofertele fostului partener, precizând că nu poate accepta sub nicio o formă o sumă cu mult sub ceea ce i se cuvine (ultima oferta a oligarhului ar fi fost de aproximativ 32 de milioane de lire sterline).

Ea speră să obţină în instanţa londoneză ceea ce i se cuvine, având astfel toate şansele să ajungă cea mai bogată femeie proaspăt divorţată. “Sper să mi se facă dreptate. Sunt foarte multe persoane în situaţia mea care ajung în cele din urmă să nu primească nimic din ceea ce li se cuvine. Mai ales în Rusia unde legile sunt masculine, ideologia e masculină etc”, a declarat Potanina pentru The Guardian.

Foştii soţi Potanin au împreună trei copii.  S-au întâlnit în studenţie, în era comunistă, când ambii erau foarte săraci. În timpul mariajului însă, după ce conturile din bancă au început să crească fabulos, şi-au construit un conac uriaş în apropiere de Moscova, au cumpărat iahturi şi s-au răsfăţat în vacanţe de lux. Duceau o viaţă ca în poveşti când a căzut bomba. Magnatul a mărturisit că este topit după Katya, una din angajatele sale. Au divorţat iar acum luptă pentru avere. Potanin s-a însurat cu tânăra şi frumoasa Katya iar fosta soţie bate drumurile tribunalelor într-o încercare tot mai disperată de a pune la adăpost o parte importantă din avere (pentru copii).

Ultima încercare a fostei doamne Potanin de a obţine cele cinci miliarde de lire sterline pe care le vizează s-a izbit de refuzul ferm al magnatului care i-a spus că nu deţine o asemenea avere. El este însă este preşedintele şi unul din acţionarii principali ai consorţiului Interros a cărui valoare ar fi, într-adevăr, de peste 10 miliarde de lire sterline. Iar Interros nu este singura afacere a oligarhului iubăreţ. Instanţele din Moscova au fost de partea miliardarului şi au respins pe rând solicitările fostei neveste.

Natalia Potanina este convinsă că victoria de până acum a fostului soţ se datorează importantelor  conexiuni politice ale acestuia şi a ajuns să se teamă să se mai întoarcă în Rusia. Spune că este posibil ca autorităţile, pentru a forţa o înţelegere, să-i reţină paşaportul şi să nu-i mai permită să iasă din ţară. “E ceva tradiţional. Mă vor lăsa fără niciun ban şi apoi mă vor da pe uşă afară. În Rusia sunt mii de femei în situaţia mea, adesea aruncate în stradă cu copii nou-născuţi în braţe. Asta e justiţia masculină care le permite să trateze femeie ca pe un obiect pe care îl aruncă la gunoi când se plictisesc şi vor ceva o nouă jucărie. Există câteva legi care teoretic le protejează pe femei. În realitatea însă, nu se aplică niciodată”, a mai declarat Potanina.