Evenimentul Zilei > Actualitate > Fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu, acuzată că a ascuns bătăi și abuzuri. Umilințe greu de suportat și dosare penale
Fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu, acuzată că a ascuns bătăi și abuzuri. Umilințe greu de suportat și dosare penale

Fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu, acuzată că a ascuns bătăi și abuzuri. Umilințe greu de suportat și dosare penale

Mai mulți angajați ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanța, au semnalat printr-un memoriu adresat ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, umilințele, certurile, abuzurile sexuale, jignirile și mediul toxic la care sunt supuși de conducerea instituției. Cinci balerini au protestat joi în fața Teatrului.

Unele dintre dovezi au fost depuse la comisia corpului de control care a fost prezentă în instituţie pentru două zile, respectiv pe 18 şi 19 august.

Dosar penal pe numele coregrafului Horațiu Cherecheș

Printre semnatarii memoriului se află și Ștefan Răut, care ar fi fost bătut de către Horațiu Cherecheș, în pauza unui spectacol, pe motiv că a intrat cu masca în scenă. În acest sens, Ștefan Răuț a făcut plângere la Poliție, unde s-a întocmit un dosar penal pe numele coregrafului Horațiu Cherecheș.

Angajații își doresc să fie „făcută cunoscută situația reala pe care o trăiesc artiștii din cadrul TNOB, nu cea pe care o prezintă de fiecare dată doamna manager, Daniela Vlădescu sau doamna Monica Cherecheș, directorul direcției de balet din cadrul instituției.”

„Nu ne mai este frică nici măcar de amenințările domnului Cherecheș, care de fiecare dată când nu reușea să rezolve ceva cu amenințările, ne aducea aminte că fratele dumnealui lucrează la Ministerul Culturii și că el poate sa facă orice și să rezolve ce vor ei. Probabil de aceea doamna Daniela Vlădescu îl protejează și la ora actuală, folosindu-se de influențele fratelui. Așa cum este relatat și în memoriu, mai multe colege au trecut prin situații umilitoare, ce cu greu pot fi descrise în cuvinte. Vorbim despre fapte cu caracter penal, traumatizante. Una dintre college V.E. ani de zile a fost amenintață de către domnul Horațiu Cherecheș că va fi dată afara cu ajutorul avocatului Puiu Hașoti. Zilnic o amenința, iar colegii ieșiti la pensie, O.G, M.S,pot confirma acest fapt. Dacă nu făceai ca ei, erai clar împotriva lor!“, sunt declaratii ale unor persoane care au fost determinate să plece din teatru, pentru că nu le mai era dat sa danseze.

Umilințe greu de suportat

”Domnul Horațiu Cherecheș figurează în organigrama instituției ca solist balet, nicidecum ca maestru de balet, funcție pentru care nu a dat concurs și pe care o ocupă datorita soției sale. Domnul Cherecheș nu a mai intrat într-un spectacol de aproximativ 5 ani, dar în tot acest timp și-a asumat rolul de șef al nostru. Toate acestea cu buna-știință a doamnei manager Daniela Vladescu.

Ani de zile, în turneul pe care instituția îl efectueaza în Germania, s-au semnat ștate de plată sub denumirea de „Teatrul Fantasio“, cu toate ca această denumire este deținută de Fundația Fantasio. Până și pe afisele din Germania apare Teatrul Fantasio, și aici ne referim până la ultimul turneu din 2019. S-au semnat ștate de plată cu sume pe care nu le-am luat niciodată, sume despre care doamna Monica Cherecheș ne spunea că sunt impozitele impresarului în Germania. În anul 2018, unul dintre angajații V.G. de la departamentul tehnic a avut curajul să îi confrunte pe șotii Cherecheș, pe motiv că știa de mărirea diurnei, iar nouă ne era data o suma mult mai mică. Acel coleg, când a ajuns în țară, a fost băgat în ședință, pentru că a avut curajul să atragă atenția și celorlalți angajați în privința diurnei, și s-a încercat destituirea lui.

Sunt mai mulți soliști de balet (câteva nume!), care au plecat la presiunile soților Cherecheș, și care au crezut că dacă ajung să discute și să îi spuna doamnei manager Daniela Vlădescu despre situația din balet și cu ce s-au confruntat, vor rezolva ceva. Nu s-a rezolvat niciodată nimic. Doamna Daniela Vlădescu a mușamalizat totul de fiecare dată. În acest sens, așteptam o soluție favorabilă și optimă pentru buna desfășurare a activității din TNOB, soluție pe care speram să o ia domnul ministru Bogdan Gheorghiu! Suntem o mână de oameni, artiști, care caută normalitate”, transmit angajații Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanța, informează tomisnews.ro.