Fetița lui Dan Condrea, atunci când era adusă la mama sa în vizită, trebuia să fie predată doar în prezența bunicii materne, adică a mamei Laurei Georgescu. Lucrul acesta se întâmpla în urma unei sentințe judecătorești, dată la sfârșitul anului trecut.
Surse medicale au declarat pentru EVZ că Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, are o suferință psihică, fiind internată de câteva ori la spitalul specializat din Capitală. Din această cauză, femeia, absolventă de medicină, nu a profesat și nu profesează, lucru ce ne-a fost confirmat și de Colegiul Medicilor. Tot această afecțiune a stat și la baza încredințării fetiței către tată la momentul divorțului și ulterior, în stabilirea de către judecător a programului de vizitare în casa mamei. Ciudat ar părea doar faptul că instanța a stabilit ca fosta soție să-i dea lui Dan Condrea pensie pentru îngrijirea copilului o suma importantă: 3.000 de euro! Lucrul se explică prin faptul că, în 2009, anul divorțului, Laura Georgescu figura ca director la Hexi Pharma.
Un lucru care vine să confirme boala Laurei Georgescu, despre care au vorbit sursele EVZ, este ceea ce consemnează instanța în minuta procesului de stabilirea a programului de vizită a fetiței . E vorba despre un proces început în iulie 2015, la inițiativa mamei, la Judecătoria sectorului 1, și terminat în 4.11.2015. Frapează faptul că judecătorul a considerat că e bine ca atunci când fetița era adusă sau pleca din locuința mamei, acest lucru să se facă în prezența bunicii materne. Redăm decizia, așa cum apare pe portalul instanței:
”Admite in parte cererea formulata de reclamanta-parata in contradictoriu cu paratul si cererea reconventionala. Stabileste program de vizitare in favoarea reclamantei-parate in cadrul caruia aceasta sa aiba legaturi personale cu minora, astfel:
- in primul si al treilea sfarsit de saptamana din luna, incepand de vineri, ora 18.00 pana duminica ora 18.00;
- doua saptamani in perioada vacantei de vara in perioada 01.07-15.07 si prima jumatate din vacanta de iarna, incluzand sarbatorile de iarna respectiv: doar Craciunul din 24 decembrie orele 18 pana la 26 decembrie orele 16 in anii pari si doar Revelionul in anii impari din 31 decembrie orele 12 pana la 1 ianuarie orele 18
-trei zile in perioada Sarbatorilor de Paste, intercaland si incluzand sarbatoarea Pascala in anii impari;
- in toate cazurile prin aducerea minorei la domiciliul reclamantei-parate si predarea acesteia bunicii materne si preluarea acesteia din domiciliul mamei la terminarea programului de vizita de catre tata si in prezenta bunicii materne, iar in perioada de vacanta minora va avea posibilitatea de comunicare zilnica si prin orice mijloace cu tatal sau, iar in perioada vacantelor, ora de predare este 10.00, iar de preluare este 18.00, exceptie facand Craciunul in anii pari si revelionul in anii impari;
- in fiecare an de ziua de nastere a reclamantei-parate, 15 ianuarie ,de la orele 12-18,
- in anii pari, de ziua minorei, 6 decembrie, de la orele 16-18, in prezenta bunicii materne si in aceleasi conditii de predare-preluare. Document: Hotarâre 20418/2015 04.11.2015”