Evenimentul Zilei > Actualitate > Fosta „casă” a Stelei va intra în renovare. SUMĂ-RECORD inclusă în planul de investiții
Fosta „casă” a Stelei va intra în renovare. SUMĂ-RECORD inclusă în planul de investiții

Fosta „casă” a Stelei va intra în renovare. SUMĂ-RECORD inclusă în planul de investiții

Stadionul Ghencea va intra în procesul de modernizare, în vederea Campionatului European din 2020. Acelelași lucrări se vor mai demara și pentru arenele Giulești, Dinamo și Arcul de Triumf.

Compania Națională de Investiții a trimis la sediul CSA Studiul de Prefezabilitate, pentru ca reprezentanții Armatei să se decidă în vederea planului de modernizare a arenei din Ghencea, informează „Gazeta Sporturilor”. Sursa citată a titrat că procesul de renovare va costa circa 45 de milioane de euro, în următorii patru ani. Fostul stadion al Stelei va fi ultra-modern, iar capacitatea sa va crește: de la 28.000, cât e în prezent, la 30.000 de locuri.

„La data de 20.10.2016 s-a predat către Compania Națională de Investiții amplasamentul constituit din teren și construcții în vederea executării obiectivului de investiții ”Stadion Steaua”, obiectivul fiind inclus pe Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ’Complexuri Sportive’, aprobată cu Ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

În perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Compania Națională de Investiții a efectuat studiul de prefezabilitate al Stadionului Ghencea, în vederea modernizării acestuia conform cerințelor UEFA, având în vedere obligațiile asumate de România pentru acceptarea candidaturii în vederea organizării la București a unor meciuri din cadrul Turneului final Euro 2020.

În data de 27.01.2017, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a intrat în posesia Studiului de Prefezabilitate, urmând ca în perioada următoare să analizeze variantele propuse pentru modernizarea stadionului, urmând ca decizia finală să fie comunicată către Compania Națională de Investiții”, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Amintim că România va găzdui patru partide la EURO 2020: trei din grupe, unul din „optimi” (toate urmând a fi disputate pe „Arena Națională”).

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: