Editura Evenimentul si Capital

Dezvăluiri incendiare ale unui fost director SIE despre schema polilor de putere din Romania

Cătălin Harnagea, 58 de ani
Autor: | | 0 Comentarii | 1586 Vizualizari

Cătălin Harnagea, fost şef SIE între 1997 şi 2001, a dezvăluit schema polilor de putere din România.

„SRI a făcut următorul lucru, una este o structura operativă, de analiză şi administrativă. În structura operative, partea de protecţie. Ce a făcut SRI? A luat o direcţie juridică din administrative şi a băgat-o ca direcţie judiciară în operativ. Mai departe, urmează Parchetele, direcţia specială pe care o ştim. Instanţele se ştie că există completuri specializate la Curţile de Apel din ţară şi Curtea Supremă. Există judecători care apropă o eliberare şi alţii nu. Problema aplicării acelui model de bună credinţă şi reacredinţă, crearea nu a unui stat mafiot”, a declarat Harnagea la Sinteza Zilei.

Director al SIE între între 1997 şi 2001, Harnagea s-a născut la data de 1 aprilie 1958, în Bucureşti. A absolvit cursurile Facultății de Construcții Hidrotehnice din cadrul Institutului de Construcții București, iar ulterior și pe cele ale Colegiului Naţional de Apărare (promoţia 1997). După absolvirea facultăţii, a lucrat ca inginer constructor la SC "Energoconstrucția". După revoluţie, în iunie 1990, el s-a reprofilat, devenind ziarist de politică externă la Jurnalul internațional, Viitorul românesc, Formula AS şi România Liberă ocupând funcţii de redactor, şef de departament, director executiv. În anul 1994, devine redactorul şef al Agentiei de știri ARPress.

Șef de campanie a lui Ciorbea În primăvara anului 1996, Cătălin Harnagea devine angajat în politică ca șef al campaniei electorale a lui Victor Ciorbea, candidat la Primăria Capitalei, iar apoi coordonator între campania electorală a Convenţiei Democrate din România şi campania prezidențială a lui Emil Constantinescu. Începând cu 1 decembrie 1996, Cătălin Harnagea a îndeplinit funcția de consilier prezidențial pentru probleme interguvernamentale, neguvernamentale și administraţie locală, cancelarie și protocol. A fost eliberat din această funcţie la 30 iulie 1997, fiind numit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Cătălin Harnagea a demisionat din funcţia de director al SIE după schimbarea partidului de guvernământ la alegerile din noiembrie 2000, aprobându-i-se această demisie începând cu data de 1 februarie 2001.

Lucrează la Petromidia până în 2002 şi a fost partener cu fostul consilier prezidenţial Dorin Marian (până ce acesta din urmă a devenit secretar de stat în 2007) la Icar Energy SRL (50%), companie care se ocupă de comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi, gazoşi şi al produselor derivate, la Oltenia Motors SRL (35%), companie ce se ocupă cu vânzarea autoturismelor şi la Mara Automobile SRL (76,66%), dealer BMW în România

La alegerile parlamentare din 2008, Harnagea a candidat la Vâlcea pentru un fotoliu de deputat din partea PNL, dar a pierdut în faţa unui candidat local. Fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a lansat în 2014 Partidul Liberal Reformator (PLR), iar Cătălin Harnagea i-a fost alături. PLR a fuzionat la data de 19 iunie 2015 cu Partidul Conservator, formând ALDE, Harnagea fiind lider al formaţiunii în Vâlcea.

Simona Halep a plans la final! Galerie foto

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI