Poliția a tăiat în carne vie pe șosele. Număr record de permise reținute

Etilotest. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Într-o singură zi, forțele de ordine au avut de gestionat o serie de situații complexe, inclusiv reținerea a aproape 1000 de permise de conducere. Acesta este doar unul dintre rezultatele acțiunilor desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne

Sâmbătă a fost o zi plină pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, care au intervenit la peste 4000 de evenimente, majoritatea legate de menținerea ordinii publice.

Aproape 1000 de permise reținute

Au fost semnalate 820 de posibile infracțiuni, cu aproape o treime dintre acestea fiind sesizări din oficiu. În plus, au fost prins în flagrant 224 de autori de infracțiuni. În cadrul acestor acțiuni, au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, iar pentru 63 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Pe linie rutieră, polițiștii au avut o zi deosebit de aglomerată, reușind să rețină 996 de permise de conducere.

144 au fost pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.  În plus, au fost retrase 429 de certificate de înmatriculare.

Pe lângă permise suspendate, s-au aplicat și amenzi

În aceeași zi, polițiștii și jandarmii au constatat 13.393 de contravenții, pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei.

Pompierii, la rândul lor, au efectuat 53 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, identificând 14 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 602.000 de lei.

Amenzi de circulație. Sursa foto: Arhiva EVZ

Au fost și urgențe medicale

Pompierii au avut, de asemenea, o zi plină, cu 1.267 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 117 pentru stingerea de incendii și opt pentru descarcerare.

În urma acestor intervenții, au fost salvate patru persoane.

În fine, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, salvând astfel tot atâtea persoane, raportează Știripesurse.

Cum poate fi contestată amenda de circulație

Dacă ai primit o amendă de circulație și crezi că nu ești vinovat, legislația îți oferă posibilitatea să o contesti. Șoferii care se consideră nedreptățiți în privința amenzii pot depune o contestație împotriva procesului-verbal.

Totuși, șoferii ar trebui să fie conștienți că acest demers nu este simplu, fiind necesare mai multe documente și respectarea unor cerințe specifice.Reglementările privind contestarea unei amenzi de circulație sunt cuprinse în Ordonanța de Urgență nr. 2 din 2001.

Procesul-verbal prin care se constată contravenția este întocmit de către persoanele desemnate în acest sens de actul normativ care definește și sancționează contravenția, fiind cunoscute sub denumirea generică de agenți constatatori..