“Mulți americani se bat pe hârtie igienică sau pe alte produse esențiale, se întreabă îngrijorați cu ce o să mai  achite chiria și facturile după ce și-au pierdut slujbele și se extenuează încercând să lucreze de acasă și să facă și lecții cu copiii.

În tot acest timp, cei mai mult decât bogați s-au urcat pe iahturi sau în avioanele lor personale. David Geffen, un magnat din lumea muzicii și a filmului, care figurează în estimările Forbes cu o avere de 7,7 miliarde dolari, este un exemplu al modului în care cei bogați scapă, practic,  de probleme. În contul său de pe Instagram care acum este șters, Geffen a scris: “ Izolat în Insulele Grenadine ca să scap de virus. Sper ca toată lumea să se afle în siguranță“.

Mesajul lui Geffen, ca într-un limbaj al surzilor, evidențiază totala lipsă de conexiune între cei foarte bogați și majoritatea americanilor. Bogații își pot permite să-și părăsească locuințele din Manhattan și să zboare la reședințele lor de vară sau spre refugiile lor izolate din zone mai puțin populate aflate în statul Connecticut.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE