Evenimentul Zilei > Actualitate > Focuri de armă trase de polițiștii de frontieră în lupta cu traficanții de țigări. Infractorii au abandonat marfa și au fugit
Focuri de armă trase de polițiștii de frontieră în lupta cu traficanții de țigări. Infractorii au abandonat marfa și au fugit

Focuri de armă trase de polițiștii de frontieră în lupta cu traficanții de țigări. Infractorii au abandonat marfa și au fugit

Polițiștii de Frontieră din Dorohoi au tras focuri de armă pentru a-i opri pe contrabandiștii de țigări, dar aceștia au reușit să se facă nevăzuți după ce au renunțat la marfă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă în încercarea de a prinde mai multe persoane care făceau contrabandă cu ţigări la frontiera cu Ucraina, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Polițiștii au tras focuri de armă pentru a-i opri pe contrabandiștii de țigări

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră din Dorohoi au tras focurile de avertisment după ce au văzut, pe raza localităţii de frontieră Pomârla, şase persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul teritoriului naţional şase colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras spre localitatea Corjăuţi”, se precizează în comunicatul respectiv

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit şase colete voluminoase în care se aflau 9.000 de pachete de ţigări de provenienţă duty-free. Ţigările, în valoare de 89.800 de lei, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, după cum notează Agerpres.

A fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă și trecerea frauduloasă a graniței

Oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, sesizând, totodată, şi autorităţile ucrainene.

În luna iunie a acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au tras 4 focuri de avertisment în direcţia unor traficanţi de ţigări de la care au fost confiscate 16.450 pachete de ţigări de proveniență ucraineană.

„La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20:00, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Colegii noştri au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și fugit spre teritoriul statului vecin”, se preciza în comunicatul poliției de frontieră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: