Evenimentul Zilei > Actualitate > Focuri de armă la graniţa României. Cei vizaţi de Poliţia de Frontieră au scăpat
Focuri de armă la graniţa României. Cei vizaţi de Poliţia de Frontieră au scăpat

Focuri de armă la graniţa României. Cei vizaţi de Poliţia de Frontieră au scăpat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au fost nevoiţi să tragă 4 focuri de avertisment în direcţia unor traficanţi de ţigări de la care au fost confiscate 16.450 pachete de ţigări de proveniență ucraineană.

Focuri de armă la graniţa României. Cei vizaţi de Poliţia de Frontieră au scăpat după ce au sărit în râul Tisa şi s-au îndreptat spre graniţa cu Ucraina. Evenimentele au fost înregistrate în localitatea de frontieră Teceu Mic, iar coletele cu ţigări ar valora aproximativ 193.000 de lei.

„Ieri, 14 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20:00, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Colegii noştri au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și fugit spre teritoriul statului vecin.

Focuri de armă la graniţa României

Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se pe teritoriul Ucrainei. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 16.450 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 193.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Focuri de armă şi la Vișeul de Sus

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a transmis Poliţia de Frontieră.

De asemenea, la 11 iunie, un Porsche Cayenne cu număr fals de înmatriculare și plin cu colete cu țigări a fost depistat la frontiera de nord. Polițiștii de frontieră au fost nevoiţi să folosească dispozitivul antipneu pentru a opri autoturismul plin cu ţigări de contrabandă.

La 10 iunie, un şofer a fost oprit cu focuri de armă de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus. Autoturismul marca Mitsubishi nu avea plăcuțe de înmatriculare şi circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcția localității Borșa, județul Maramureș.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: