Evenimentul Zilei > International > Focuri de armă într-un liceu din Statele Unite. Un elev a fost rănit! Polițiștii îl caută pe atacator
Focuri de armă într-un liceu din Statele Unite. Un elev a fost rănit! Polițiștii îl caută pe atacator

Focuri de armă într-un liceu din Statele Unite. Un elev a fost rănit! Polițiștii îl caută pe atacator

Un elev de la liceul Mount Tabor din Winston-Salem, Carolina de Nord, a fost împușcat în campus în timpul cursurilor miercuri după-amiază. Suspectul e încă în libertate.

Un apel la numărul de urgență 911 a pus în alertă poliția în jurul orelor 13. 00. Cum se semnalau focuri de armă la liceul Mount Tabor din Winston-Salem cu puțin, oamenii legii au intervenit în viteză. Prea târziu, însî, atacatorul nu a mai fost de găsit.

Victima a fost transportată la spital

Puțin înainte de ora 14.00, reprezentanții poliției au declarat că un student a fost împușcat, iar suspectul e deocamdată în libertate.

Elevul rănit a fost transportat la spital, dar nu există informații despre starea în care se află

Imediat după ce au fost auzite focurile de armă, Liceul Mount Tabor a fost blocat. Și în acest moment există mari efective de poliție la fața locului. Mai mult, alte câteva școli din apropiere au fost blocate „din precauție”. „Nu a mai existat niciun alt incident”, a anunțat Biroul șerifului din comitatul Forsyth.

Clipe de disperare pentru părinți

Între timp, părinții fac eforturi disperate să intre în legătură cu copiii lor. Pentru că nu li s-a permis accesul spre campus, oamenii și-au parcat mașinile unde au putut la câtecva străzi de liceu.

Biroul șerifului din comitatul Forsyth i-a îndrumat pe părinți să meargă să-și ia copiii de la Harris Teether și nu de la Robinhood YMCA așa cum s-a anunțat ceva mai devreme.

„Va dura ceva timp până își vor putea lua copiii acasă, deoarece elevii sunt transportați în etape”, a anunțat biroul șerifului din județul Forsyth.

Biroul șerifului decretat o interdicție de zbor în zona în care a avut loc atacul și i-a averizat pe cei care încearcă să obțină imagini cu ajutorul dronelor, informează Daily Mail.
Atacurile de acest fel nu sunt o raritate în SUA. Unul dintre cele mai sângeroase s-a petrecut pe 16 aprilie 2007, când 32 de persoane, printre care şi profesorul  Liviu Librescu, şi-au pierdut viaţa în campusul universităţii Virginia Tech din oraşul Blackburg, Virginia,. Autorul atacului era un student sud-coreean de 23 de ani, Cho Seung-Hui, care, după ce a ucis 32 de persoane şi a rănit alte 15, s-a sinucis.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: