Evenimentul Zilei > International > Foametea a atins cote alarmante. Oamenii au început să mănânce lebede negre. În loc de bani se dau cupoane
Foametea a atins cote alarmante. Oamenii au început să mănânce lebede negre. În loc de bani se dau cupoane

Foametea a atins cote alarmante. Oamenii au început să mănânce lebede negre. În loc de bani se dau cupoane

În timp ce se anunță că „oamenii sunt înfometați”, dar nimeni nu face nimic, milioane de suflete sunt în pericol de a muri din cauza lipsei alimentelor. Totodată liderii lumii sunt îndemnați să acționeze imediat pentru a opri izbucnirea foametei provocată de pandemia de coronavirus.

Coreea de Nord a ajuns la o altă „soluție magică” pentru a combate foametea cronică: consumul de lebede negre. Ri Jong Nam, secretar-șef al Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la guvernare, în provincia nord-coreeană South Hamgyong, a deschis un centru pentru creșterea lebedelor negre la ferma de rațe Kwangpho de pe coasta de est a țării.

Ceremonia, difuzată la televiziunea de stat, a făcut parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a consumului de lebede negre, în timp ce Coreea de Nord se luptă cu o „criză alimentară” auto-recunoscută.

Lebăda neagră este „un aliment sănătos excepțional, cu un gust unic și o valoare nutritivă extrem de ridicată”

Descriind carnea de lebădă neagră drept „delicioasă” și având „valoare medicinală”, ziarul Rodong Sinmun al partidului de guvernământ a susținut că „ar contribui în mod activ la îmbunătățirea vieții oamenilor”.

Carnea de lebădă neagră a fost, de asemenea, lăudată de presa de stat drept: „un aliment sănătos excepțional al secolului 21, cu un gust unic și o valoare nutritivă extrem de ridicată”. Lebedele – negre sau albe – nu sunt cunoscute ca o delicatesă nici în Coreea de Sud, nici în Coreea de Nord. Dar Coreea de Nord, care se luptă perpetuu cu penuria cronică de alimente, are o istorie în promovarea cărnii exotice ca soluții inspirate.

În urmă cu câteva săptămâni, Kim a cerut oficialilor să îmbunătățească nivelul de trai al Coreei de Nord, recunoscând „dificultățile fără precedent” și „situația sumbră” cu care se confruntă țara. Coreea de Nord lucrează sub efectele combinate ale sancțiunilor internaționale , ale închiderilor de frontieră autoimpuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului și ale unei recolte mizerabile după ce culturile au fost afectate de valurile de căldură și inundațiile fulgerătoare.

Apariția cupoanelor în loc de bani se datorează lipsurilor de cerneală și hârtie

Potrivit serviciului de știri NK News din Seul, cupoanele monetare produse de banca centrală nord-coreeană proliferează în întreaga economie.

Creșterea cupoanelor, au spus analiștii, a indicat atât posibile lipsuri de cerneală și hârtie, cât și efectele unei represiuni asupra monedelor străine care a început înainte de debutul pandemiei. Săptămâna trecută, Tomas Ojea Quintana, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Coreea de Nord, a declarat reporterilor că criza foametei din țară se înrăutățește, copiii, bătrânii și prizonierii fiind cel mai mare risc de foamete.

„Chiar înainte de declanșarea pandemiei, peste 40% dintre oameni aveau nesiguranță alimentară, mulți suferind de malnutriție și încetinirea creșterii”, a spus Quintana.

„Numărul persoanelor fără adăpost și al copiilor străzii este în creștere. Cei eliberați din serviciul militar obligatoriu și care se întorc acasă nu au locuri de muncă, venituri sau hrană pentru a supraviețui”, a spus Quintana. În ciuda problemelor sale economice, dezvoltarea programului de rachete ilicite al Coreei de Nord pare să continue în ritm alert. Luna aceasta, a efectuat primul test al unei rachete balistice lansate de submarin din 2019, relatează ft.com.

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: