„Flower Power”, fenomenul care a marcat lumea în anii ‘60-‘70. Formațiile Pheonix și Rosu și Negru, în prim-plan

Sursa foto: Carloscastilla | Dreamstime.com

Trupele Pheonix și Roșu și Negru sunt celebre în România și nu numai. Ele fac parte din istoria muzicală și au reușit să creeze în spațiul comunist ceea ce au făcut formații ca The Beatles și The Rolling Stone în lumea întreagă. Deși trupele sunt cunoscute, puțini sunt cei care știu despre fenomenul „Flower Power”, care a fost în spatele lor.

Formațiile Phoenix și Roșu și Negru vor fi subiectele unui film. Producătorii își doresc să facă cunoscută povestea din spatele trupelor celebre, dar și fenomenul care a marcat întreaga lume în anii ‘60-‘70, Flower Power. Acest curent este, probabil, cel care și-a lăsat cel mai adânc amprenta față de dezinhibarea aproape totală a societății întregii planete față de subiectele tabu. Fenomenul a fost generat în spațiul comunist de apariția formație Pheonix, care a reușit să aducă în România ceea ce au creat formații ca The Beatles sau The Rolling Stone în lumea întreagă, în acei ani.

Filmul despre fenomenul „Flower Power” în lagărul comunist, care a marcat industria muzicală din anii ‘60-‘70, nu va fi prezent doar pe piața din România. Există deja interes manifestat din parte unor case de producție de renume din SUA, Germania, Italia, Franța și Elveția pentru a deveni coproducători și distribuitori.

Ovidiu Lipan Țăndărică, personaj principal în film

Totul despre curentul „Flower Power” în „lagărul comunist”, dar și despre trupele Phoenix și Roșu și Negru va fi prezentat prin ochii copilului Ovidiu Lipan, care învața să realizeze instrumente muzicale în acea perioadă. Când a devenit maestru, Ovidiu Lipan Tzandarică fuge din „lagărul comunist” ascuns în instrumentele pe care. cândva, învăța să le „construiască”!

Fuga starului din țară are loc în 1977 și este posibilă cu ajutorului bunul său prieten și liderul formației Phoenix, maestrul Nicu Covaci. Evenimentul a bulversat întreaga țară la acea vreme, dar a fost considerat și printre primele semnale care vor duce la schimbarea sistemului politic, zece ani mai târziu.

Filmul legat de istoria muzicală din perioada de început și după comunism va fi produs de casa de producție cinematografică „Tzandarică Păunescu”, a cărui fondatori sunt Maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică și producătorul, regizorul și scenaristul Bobby (George Marius) Păunescu. Filmul de lung metraj va fi numit „Tzandarică”.

„Mă bucur mult să colaborez cu Bobby, iar entuziasmul din partea lui atunci când i-am propus să facem acest film împreună mă face să cred că o să fie un succes”, a spus maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică.

„O onoare deosebită să colaborez cu maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică. Filmul „Tzandarică” este o ocazie în a arată ceea ce a însemnat probabil cea mai importantă perioadă în lumea muzicii de masă în întreaga lume, dar si cum mișcarea „Flower Power” a fost trăită în spaţiul comunist. Sunt toate premisele pentru ca această producție să se bucure cel puţin de succesul pe care producțiile în care sunt sau am fost implicat să le aibă din partea publicului și a criticii artei cinematografice atât din ţară, cât şi din întreaga lume”, a declarat Bobby (George Marius) Păunescu.