Evenimentul Zilei > Actualitate > FLORIN PIERSIC, la 82 de ani, SĂRBĂTORIT de constănțeni
FLORIN PIERSIC, la 82 de ani, SĂRBĂTORIT de constănțeni

FLORIN PIERSIC, la 82 de ani, SĂRBĂTORIT de constănțeni

Marele și îndrăgitul actor Florin Piersic împlinește, astăzi, 82 de ani dar constănțenii l-au sărbătorit seara trecută la finalul spectacolului “Străini în noapte” cu care a reușit o performanță uriașă, peste 1200 de reprezentaţii în ţară şi în străinătate. În fața unei săli arhipline care i-a cântat La mulți ani, Florin Piersic a fost vizibil emoționat.

Piesa de teatru s-a jucat cu casa închisă. N-a rămas niciun loc liber în sala mare a Casei de Cultură. Fanii lui știau că este o zi specială pentru marele actor. La final, oamenii au aplaudat minute în șir. Pe scenă au urcat primarul orașului, Decebal Făgădău, și Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, oferindu-i flori și o plachetă, respectiv o icoană, o biblie și o carte de rugăciuni. Directorul  Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu a adus un tort cu artificii, întreaga audiență cântând “Multi ani trăiască!” și „La mulți ani!”

Vizibil emoționat, marele actor s-a plecat în fața spectatorilor. Iar partenerea lui de scenă, Medeea Marinescu, i-a urat multă sănătate: "Ce să-i urez lui Florin Piersic? Carieră, slavă Domnului, are. Recunoaștere, slavă Domnului, are. Iubire din partea celor care sunt în preajmă, slavă Domnului, are. Bani, slavă Domnului, nu are (sala a izbucnit în râs). Nu e genul lui, dar n-are nevoie. Singurul lucru pe care i-l pot ura în fiecare an: sănătate, sănătate și cât mai multe spectacole. Cu mine”.

La final, după un lung monolog Florin Piersic le-a mulțumit spectatorilor săi în felul său inconfundabil. Le-a spus un banc, întrebându-i care este culmea răbdării. Răspunsul lui a stârnit hotote de râs.”Culmea răbdării este să îl asculți vorbind pe Florin Piersic și să traducă Klaus Iohannis”. Îndrăgitul actor și-a sigurat spectatorii constănțeni că “această seară, în sufletul meu, în mintea mea, nu va muri niciodata”. Pe 29 ianuarie Florin Piersic va urca din nou pe scenă, dar la Teatrul Naţional din Bucureşti.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: