Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a afirmat, joi, că Guvernul României a fost lăudat de liderii europeni pentru măsurile pe care le-a luat în această perioadă.
Afirmația a fost făcută după reuniunea preşedinţiei grupului PPE pe tema denumită „Solidari pentru redresarea Europei".
Potrivit ministrului Finanţelor Publice, măsurile luate de Guvern au fost bune atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei.
„UE şi-a demonstrat solidaritatea în aceasta criză mondiala şi se prefigurează un plan de relansare economică nemaiîntâlnit de la cel de-al doilea război mondial şi până astăzi. Avem sprijinul partenerilor noştri europeni şi acest lucru reprezintă o şansă unică pentru România după 30 de ani în care s-au întârziat reformele. După reuniunea preşedinţiei grupului PPE "Solidari pentru redresarea Europei" la care am participat astăzi, pot să vă spun că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei. Aceste discuţii mi-au întărit convingerea că România va beneficia real de fondurile destinate relansării, iar la sfârşitul următorului ciclu financiar vom avea o economie mult mai complexă şi competitivă, aşa cum merită românii. Din această perspectivă, devine mai important ca niciodată să avem administraţii locale capabile să gestioneze corect şi eficient aceste sume uriaşe şi o majoritate parlamentară pro-europeană", a afirmat Florin Cîţu după reuniune, informează MFP pe pagina de Facebook.
Potrivit ministrului Finanţelor Publice, comisarul european pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn, comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, dar şi alţi participanţi la dezbatere au felicitat Guvernul Orban pentru modul în care a gestionat criza sanitară şi dimensiunea economică a acesteia, precum şi pentru rezultatul negocierilor în urma cărora României îi vor fi alocate peste 80 de miliarde de euro fonduri destinate reducerii efectelor pandemiei.
La încheierea lucrărilor simpozionului, premierul Ludovic Orban a spus: „Pentru toate statele membre ale Uniunii Europene este din ce în ce mai evident că ieșirea din criza provocată de pandemie trebuie să fie rezultatul unei dialog, a unei cooperări, a unui efort comun și să ducă la o creștere a coordonării și solidarității în acțiunea fiecărui stat, la o intensificare a dialogului între guvernele naționale și instituțiile europene și la luarea a cât mai multor decizii la nivel european care să genereze efecte benefice asupra evoluției Uniunii Europene și a fiecărui stat membru.