Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu pune presiune pentru ca legea „certificatului verde” la locul de muncă să fie votată. „Altfel, va fi complicat”
Florin Cîțu pune presiune pentru ca legea „certificatului verde” la locul de muncă să fie votată. „Altfel, va fi complicat”

Florin Cîțu pune presiune pentru ca legea „certificatului verde” la locul de muncă să fie votată. „Altfel, va fi complicat”

Prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, a spus că este imperios necesar ca legea ce vizează obligativitatea „certificatului verde” la locul de muncă să treacă.

Florin Cîțu, premierul interimar al României, a vorbit despre legea care impune obligativitatea prezentării „certificatului verde” la locul de muncă. Șeful Executivului este de părerea că legea ar trebui să treacă de Camera Deputaților, după ce a căzut la votul din Senat.

Florin Cîțu speră ca legea pentru obligativitatea „certificatului verde” la muncă să treacă

„Certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să aduc măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa, în contextul acestui val patru.

O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul în aceste companii, flux de clienți și vom putea trece peste această perioadă. Altfel, va fi complicat!”, a afirmat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Ioana Mihăilă, a spus, legat de „certificatul verde”.

Ce spune Ioana Mihăilă pe această temă

„La Ministerul Sănătăţii discuţiile le aveam şi cu premierul şi cu preşedintele, dar şi cu ceilalţi parteneri din coaliţie. Cu unele dintre măsurile propuse a dat semne că nu este de acord (n.r. – preşedintele Klaus Iohannis Iohannis) sau a amânat anumite decizii, cum este introducerea acelor certificate sanitare. Ele au fost propuse încă din iulie de către Ministerul Sănătăţii atât în discuţiile din coaliţie, cât şi în discuţiile cu premierul, cât şi în discuţiile directe sau indirecte cu preşedintele – uneori discuţiile se desfăşurau cu consilierii prezidenţiali pe fiecare dintre domenii.

Atunci propunerea din coaliţie a fost pentru stimularea vaccinării pe de o parte, aceste măsuri restrictive prin introducerea certificatului verde pentru anumite activităţi neesenţiale – propunerea era de a începe cu accesul la mall-uri în weekend, un domeniu restrâns de aplicare, iar în ceea ce priveşte măsurile de stimulare era vorba de bonurile de masă şi de loterie. Au fost acceptate încă de atunci cele două propuneri de stimulare – bonurile de masă şi loteria – dar nu a fost acceptat în acel moment certificatul verde. Domnul preşedinte a spus că nu acceptă certificatul verde”, a spus Mihăilă pentru dcnews.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.