Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu nu ia în calcul nicio remaniere a miniștrilor. Ce plan are premierul
Florin Cîțu nu ia în calcul nicio remaniere a miniștrilor. Ce plan are premierul

Florin Cîțu nu ia în calcul nicio remaniere a miniștrilor. Ce plan are premierul

Premierul Florin Cîțu nu vrea să remanieze niciun ministru, deocamdată, și face evaluări zilnice, după cum a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă.

Florin Cîțu, premierul României, nu ia în calcul remanierea vreunui ministru din guvernul pe care îl conduce. Șeful Executivului a negat, astăzi, că s-ar fi pus problema schimbării vreunui șef de minister.

Premierul Florin Cîțu nu ia în calcul nicio remaniere a vreunui ministru aflat în subordine

Evaluarea miniştrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acţiune, decizie, hotărâre de Guvern, ordonanţă sau explicaţie publică, a spus Florin Cîțu Totodată, prim-ministrul a mai precizat că în legea bugetului de stat este inclus un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, „ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv”.

„Eu nu am discutat cu nimeni despre remaniere”

„Nu ştiu unde s-a discutat despre remaniere. Eu nu am discutat despre remaniere. V-am spus doar că de fiecare dată că voi respecta Constituţia.

Evaluarea se face în fiecare zi, a miniştrilor, cu fiecare acţiune, cu fiecare decizie, cu fiecare hotărâre de Guvern, cu fiecare ordonanţă, cu fiecare explicaţie publică”, a spus Florin Cîțu. Premierului i se amintise la un moment dat că va respecta Constituţia şi nu va ţine cont de decizia partidului (PNL) sau a coaliţiei, în cazul în care își dorește să facă o schimbare la nivelul guvernului.

„Am inclus în legea bugetului de stat un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv”

Florin Cîțu a mai fost întrebat dacă mai este un susținător al ideii ca rectificarea bugetară ar trebui să fie făcută cu mandatele miniştrilor pe masă. „Am inclus în legea bugetului de stat un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv. Haideţi să vorbim la rectificarea bugetară”, a mai precizat premierul României.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: