Florin Cîțu acuză PSD și ALDE de minciună, precum și de legături apropiate cu Federația Rusă.

„PSD+ALDE nu au avut bani și nu au bani să plătească pensiile și salariile.

În fiecare an trebuie să facă tot felul de manevre pentru a putea să plătească. Pe de-o parte fură din banii alocați altor sectoare prin buget, iar pe de altă parte cresc taxe și accize. 

DACĂ ar fi existat bani, nu era nevoie de aceste mizerii. 

Concret. 

În 2017, PSD+ALDE au furat 1.6% din PIB alocați prin buget investițiilor și i-au folosit pentru plata salariilor și pensiilor. În 2018 au furat 1.3% din PIB de la investiții și i-au folosit pentru pensii și salarii și ajutoare sociale. Banii cheltuiți pentru investiții ca procent din PIB au rămas la minim istoric pentru cei doi ani. 

DAR și mai GRAV este că au furat, în 2017 0.3% din PIB și în 2018 0.2% din PIB, din banii alocați pentru înzestrarea armatei. Aici este clar un caz de subminare a siguranței naționale. Având în vedere legăturile strânse la MFP cu Rusia, nu este de mirare. 

Și tot nu ajungeau banii pentru pensii speciale, salarii și ajutoare sociale. 

Au introdus TAXE noi, au reintrodus supracciza, au plafonat prețuri, au distrus economia cu OUG 114 etc. Astăzi, românii plătesc din venitul lunar 32% către stat față de 20% în 2016. Mai mult, din venitul lunar românii alocă cu aproape 10% mai puțin consumului. 

Încă o DOVADĂ că situația finanțelor publice este dezastruoasă. PSD recunoaște că a mințit și NU REDUCE TVA la 18% în 2019. 

Din contră, ne anunță că vine cu noi taxe pe care, așa cum anunța Teodorovici în decembrie 2018 când prezenta OUG 114 românilor, „le așteaptă toți românii și mediul de afaceri în special”.

PSD+ALDE- fură banii de la investiții, de la apărare și crește taxele. Atât. 

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Astăzi, moțiune simplă la Senat împotriva intereselor Federației Ruse în România.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: