Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu își asumă să nu apeleze la tactici murdare în războiul PNL. Vrea o campanie „frumoasă, curată”
Florin Cîțu își asumă să nu apeleze la tactici murdare în războiul PNL. Vrea o campanie „frumoasă, curată”

Florin Cîțu își asumă să nu apeleze la tactici murdare în războiul PNL. Vrea o campanie „frumoasă, curată”

Premierul Florin Cîțu, contracandidat al lui Ludovic Orban la șefia partidului PNL, face un apel la o campanie pașnică în partid, în contextul alegerilor care vor fi susținute în luna septembrie. "Toată lumea se uită la noi. De aceea este important chiar în această competiţie să rămânem responsabili, respectuoşi, decenţi", s-a exprimat liberalul.

Premierul Florin Cîțu a făcut un apel la o campanie „frumoasă, curată” în interiorul PNL, al cărui actual lider este Ludovic Orban. În contextul competiției pentru șefia partidului, contracandidatul actualului președinte al PNL spune că „este important chiar în această competiţie să rămânem responsabili, respectuoşi, decenţi”.

Florin Cîțu dorește ”schimbarea retoricii în spaţiul public”, menţionând că a intrat în politică pentru oameni şi că își dorește dezvoltarea țării.

”Această campanie, sau prin ce trecem noi acum, eu am mai spus, e normală. Este un lucru firesc în viaţa unui partid, este un lucru firesc în viaţa unei naţiuni, pentru că aşa se aleg liderii care conduc şi dezvoltă România. Acum ne alegem liderii în PNL, ne alegem oamenii cu care vom merge la bătălie împotriva adversarilor noştri politici de la PSD. Dar în acelaşi timp, în afară de bătălia cu PSD, mergem să dezvoltăm România. De fapt, asta facem noi în politică”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă seară, la conferința de alegeri interne a PNL Sălaj.

Premierul a făcut un apel la o campanie „frumoasă, curată”

„Toată lumea se uită la noi. De aceea este important chiar în această competiţie să rămânem responsabili, respectuoşi, decenţi. Pentru că, pentru mine, 25 septembrie (n. r. – data Congresului PNL) nu este un sfârşit, este un început. Este începutul unei noi etape în care Partidul Naţional Liberal va dezvolta România. Da, până atunci vom avea această competiţie iar după 25 septembrie intrăm în nivelul următor.

De aceea fac un apel de fiecare dată campanie să fie una frumoasă, curată, să vadă românii că partidul care va guverna România cel puţin opt ani de zile de acu încolo este format din membri responsabili, oameni care îşi respectă colegii, oameni în care poţi să ai încredere că atunci când spun ceva vor face. Acesta este apelul meu li pentru dumneavoastră şi pentru toţi colegii mei”, a adăugat Cîţu.

Declarațiile premierului care candidează la șefia PNL vin după ce primarul Emil Boc, susținător al lui Florin Cîțu, a lansat, la rândul său, un apel la calm şi moderaţie politică înaintea alegerilor pentru şefia PNL, eveniment despre care crede că trebuie tratat cu multă înţelepciune de Ludovic Orban şi Florin Cîţu, pe care îl susţine la viitorul Congres al liberalilor, programat la 25 septembrie 2021.

În spiritul campaniei „frumoase, curate” pe care și-o dorește premierul Florin Cîțu, amintim că, la conferința de alegeri interne de la filiala liberalilor din Sectorul 4, București, războiul din PNL s-a transformat în bătaie. Ludovic Orban a fost împins de bodyguarzii aflați la fața locului de către susținătorii lui Florin Cîțu.

Ce se întâmplă cu banii europeni și bugetul de stat. „Nu are sens să vorbim de sume”

Primul ministru a explicat că sursele de finanţare precum PNRR, banii europeni şi bugetul de stat au toate o anumită legătură una cu cealaltă. Sunt „legate”, potrivit premierului Florin Cîțu. Acesta l-a citat pe fostul premier britanic Margaret Tatcher, care afirma că socialismul funcționează până în momentul în care nu se mai dispune de banul cetățeanului.

„Trebuie noi să prioritizăm ca să putem să luăm aceşti bani, toţi banii. Proiectele care se califică pe fondurile europene le punem pe fonduri europene, proiectele care merg în PNRR le punem în PNRR, iar proiectele care nu pot fi finanțate din fonduri europene şi din PNRR le face pe bugetul de stat. Doar aşa, organizat putem să le facem pe toate.

Nu are sens să vorbim de sume, dar trebuie să ne gândim că România are nevoie de dezvoltare. Tot ce trebuie să ştim este că avem la dispoziţie peste 150 de miliarde de euro până în 2028, o şansă unică pentru noi toţi, dar pentru România în special. Nu a s obosesc să sun acest lucru: noi facem tot ce facem pentru români şi pentru România”, a spus Cîţu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: