Florin Cîțu ia la întrebări Ministerul Sănătății. De ce s-a tergiversat o licitație pentru un medicament esențial

Florin Cîțu ia la întrebări Ministerul Sănătății. De ce s-a tergiversat o licitație pentru un medicament esențial sursa: arhivă EVZ

Florin Cîțu a declarat că vrea să știe de ce s-a acționat foarte prost în cazul unei licitații ce viza un medicament foarte important, și a arătat cu degetul către Ministerul Sănătății.

Florin Cîțu, premierul interimar, a discutat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii CNCCI: şeful DSU, Raed Arafat, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, directorul Centrului Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, doctor Adriana Pistol.

Florin Cîțu ia la întrebări Ministerul Sănătății pentru o licitație tergiversată

„Am vrut să văd cum au fost puse în aplicare măsurile luate recent şi dacă se văd efecte”, a transmis Florin Cîțu. Care s-a referit la ancheta pentru gestionarea valului 4 al pandemiei. Șeful Executivului a mai spus că, referitor la medicamente, „se pare că a fost o licitaţie în luna aprilie pentru Tocilizumab, şi această licitaţie a fost tergiversată. Aş vrea să ştiu cine din Ministerul Sănătăţii a tergiversat această achiziţie, atâtea luni de zile, este important ca aceste informaţii să fie prezentate public”, a tunat Florin Cîțu.

„Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare, încă din luna august. Ministerul Sănătăţii avea un stoc de 40 de bucăţi, primite prin donaţie la sfârşitul lunii decembrie 2020, din partea Germaniei. Şi totuşi Ministerul nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecţioase care tratează pacienţi COVID-19. Aveam solicitări, aveam ventilatoare şi cineva din Ministerul Sănătăţii nu a răspuns. Cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcţia”, a mai afirmat premierul al cărui cabinet a căzut la moțiunea din această săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, el a mai solicitat celor de la DSU să prezinte situaţia achiziţiei de concentratori de oxigen. Pentru care s-au alocat fonduri în această săptămână.

Premierul s-a interesat de situația spitalelor care au amânat operațiile ce nu sunt urgente

Florin Cîţu vrea să știe și care este situația spitalelor care sistează internările şi intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente.

„Aici trebuie explicat mai bine public ce se întâmplă, pentru că noi nu vorbim că sistăm internări sau proceduri unde viaţa pacientului este în pericol, ci pentru pacienţii al căror tratament poate fi asigurat ambulatoriu sau la domiciliu. Mai multă comunicare, trebuie să le explicăm oamenilor ce se întâmplă cu această decizie”, a cerut premierul.