Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu are motive de îngrijorare. PSD intră cu greii partidului la guvernare
Florin Cîțu are motive de îngrijorare. PSD intră cu greii partidului la guvernare

Florin Cîțu are motive de îngrijorare. PSD intră cu greii partidului la guvernare

PSD va promova greii partidului, într-un viitor guvern de coaliție, pentru a-și asigura superioritatea în fața viitorilor aliați de la PNL.

Propunerile de miniștri cu care va veni PSD într-un viitor guvern de coaliție cu PNL vor fi Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Alexandru Rafila sau Mihai Tudose. Sunt „oameni grei” în PSD, hârșiți în lupte politice, greu de intimidat. Astfel de nominalizări au și o valoare strategică și sunt menite să-i pună în dificultate pe liberali în cazul unor eventuale conflicte. Numele celor trei posibili miniștri au fost dezvăluite de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Liderul PSD a vorbit despre negocierile pentru desemnarea viitorului premier, spunând că nominalizarea acestuia va fi decisă în funcție de ponderea pe care o are fiecare formațiune în parlament. Întrebat dacă s-a decis de la cine va fi premierul, Marcel Ciolacu a precizat că nu este o decizie luată.

„Vom ţine cont de ponderile parlamentare categoric. Nu mergem după sondaje. Luăm după rezultate. A fost o propunere de un an şi jumătate să fie un premier PNL şi un an și jumătate să fie premier PSD. E una din soluţii. Cu certitudine nu se va mai face un guvern din fes. (…) Ca o premieră în Partidul Social Democrat colegii mi-au solicitat să nu facem niciun rabat la niciun minister dacă îl vom negocia să nu mergem cu cineva care să nu fie pregătit pentru acel minister. Şi aşa va fi”, a spus Marcel Ciolacu la Antena3.

Sursa foto: Arhiva EVZ

Cât va rezista coaliția PSD – PNL

Liderul PSD a evitat să spună ce se va întâmpla în cazul în care noua coaliție politică nu va rezista, așa cum s-a întâmplat și în cazul PNL – USR. El a precizat că funcționarea coaliției va depinde de cele două partide principale dar că va trebui să fie făcută să meargă până în 2024, la viitoarele alegeri.

„Cred că de noi depinde cel mai mult dacă va funcționa sau nu. Dacă se va lua această decizie suntem obligați faţă de români ca această alianță să funcționeze până în 2024”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto. EVZ

PNL a decis să meargă alături de PSD

Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care PNL a decis luni seara că va negocia cu PSD formarea unei alianțe de guvernare.

În şedinţa Biroului Permanent Național al PNL, care a avut loc la Vila Lac, 40 de filiale au votat în favoarea guvernării alături de PSD, în vreme ce alt 22 au votat împotrivă.

„Cîţu a supus la vot un mandat de negociere pentru PSD”, a anunţat fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.