Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu a luat decizia! Cine sunt noii miniștri de la guvernarea României
Florin Cîțu a luat decizia! Cine sunt noii miniștri de la guvernarea României

Florin Cîțu a luat decizia! Cine sunt noii miniștri de la guvernarea României

PNL ar fi stabilit deja cine vor fi miniștrii interimari care îi vor înlocui pe reprezentanții USR PLUS care și-au anunțat, luni seară, demisiile.

Cine sunt liberalii care îi vor înlocui pe miniștrii USR-PLUS

Potrivit unor surse politice, premierul Florin Cîțu va prelua interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea.

Raluca Turcan va prelua interimar Ministerul Sănătății, în locul Ioanei Mihăilă.

Virgil Popescu va prelua interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui.

Dan Vîlceanu va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.

Sorin Cîmpeanu va prelua interimar Ministerul Cercetării, în locul lui Ciprian Teleman.

Cum afectează demisiile miniștrilor USR PLUS guvernarea

Cei cinci reprezentanți de la Ministerul Sănătății (Ioana Mihăilă), Ministerul Transporturilor (Cătălin Drulă, Ministerul Economiei (Claudiu Năsui), Ministerul Cercetării (Ciprian Teleman) și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (Cristian Ghinea) au anunțat, luni, că se retrag de la guvernare.

Marți, 7 septembrie, miniștrii USR PLUS au anunțat că vor înainta demisiile către premierul Florin Cîțu.

Ministerul Sănătății, reprezentat de Ioana Mihăilă, cu rol crucial în criza sanitară, lasă în urmă un blocaj al plății personalului medical din centrele de vaccinare, care nu și-au primit banii de mai bine de trei luni de zile.

Una dintre cele mai mari dureri ale românilor e reprezentată de drumurile și autostrăzile din țară. După demisia lui Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor, achiziția a 40 de trenuri noi este blocată. Reamintim că Guvernul României nu a mai achiziționat un tren nou încă din anul 2009.

Demisia lui Claudiu Năsui de la Ministerul Economiei înseamnă proiecte blocate pentru HoReCa – ajutoare financiare pentru cei care lucrează în domeniul ospitalității și un proiect pilot ce trebuia să înceapă de la 1 ianuarie. Acesta presupunea 0 taxe pe salariul minim.

Inventarierea activelor digitale ale statului și reorientarea sistemelor informatice neutilizate sub sistem informatic integral pentru emiterea actelor de stare civilă sunt două dintre proiectele de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, reprezentat de Ciprian Teleman, care vor rămâne doar proiecte pe hârtie.

În cazul ultimului minister al celor de la USR PLUS, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea, vorbim despre zeci de milioane de euro compromise, pe care România ar urma să le primească de la Uniunea Europeană.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: