Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu a ieșit la atac împotriva românilor. „Oricine spune că Guvernul ar trebui să cadă se gândeşte la propriul interes”
Florin Cîțu a ieșit la atac împotriva românilor. „Oricine spune că Guvernul ar trebui să cadă se gândeşte la propriul interes”

Florin Cîțu a ieșit la atac împotriva românilor. „Oricine spune că Guvernul ar trebui să cadă se gândeşte la propriul interes”

Florin Cîțu a reiterat, vineri seară, că nu va renunța la funcția de premier al României. Șeful Executivului a subliniat că oricine își dorește ca Guvernul pe care îl conduce să cadă este o persoană iresponsabilă, care se gândește doar la propriul interes.

Florin Cîțu oferă asigurări că nu va lăsa România fără guvern în mijlocul crizelor care afectează siguranța și bunăstarea cetățenilor. Deși actualul președinte al PNL pare a fi cel mai vocal susținător al moțiunii de cenzură îndreptate împotriva Executivului Cîțu și al USR-PLUS, prim-ministrul a declarat că „nu este nicio garanție, (n.r. nu știm) cât va dura o negociere” pentru un nou guvern.

Florin Cîțu nu renunță la funcția de premier. „Oricine spune că ar trebui să cadă acest Guvern…”

„Nu comentez. Domnul Orban se pare că este cel mai mare susţinător al acestei moţiuni şi al celor de la USR. Ideea este următoarea: nu voi lăsa România fără Guvern. Orice variantă în care pleacă Florin Cîţu înseamnă că lăsăm România fără Guvern şi, după aceea, nu este nicio garanţie cât va dura o negociere.

În acest moment, gândiţi-vă, şi o zi dacă nu am avea Guvern… Trebuie să adoptăm, în fiecare zi apar noi probleme, avem o OUG pentru compensarea facturilor la iarnă, suntem în plină pandemie, poate este nevoie să alocăm resurse. Astăzi, am dat o hotărâre de Guvern pentru a aloca resurse de care era nevoie pentru calamităţi şi toată România a fost afectată de calamităţi şi aşa mai departe”, a spus Florin Cîțu, care a mai precizat că oricine își dorește ca actualul Executiv sa cadă se gândește doar la propriul interes.

„Nu ne permitem şi oricine spune că ar trebui să cadă acest Guvern este o persoană iresponsabilă, o persoană care se gândeşte la propriul interes şi nu la interesul românilor. În acest moment să te gândeşti să dai jos Guvernul este un act iresponsabil şi acei oameni ar trebui să răspundă şi vor răspunde în faţa românilor la un moment dat”, a susţinut Florin Cîţu.

Războiul subteran: Ce ascund negocierile politicienilor

Șeful Executivului a mai fost întrebat dacă ia în calcul o negociere cu social-democrații pentru sprijin în Parlament, în contextul anunțului USR-PLUS, care a transmis că nu va susține un guvern minoritar. „Există o alianţă clară a USR – AUR în Parlamentul României şi ştim foarte bine că USR negociază cu PSD pentru voturi pentru a da jos acest Guvern. (…) Eu nu ştiu de alte negocieri”, a precizat Florin Cîțu.

Joi seară, Ludovic Orban a declarat că o soluție care ar rezolva criza politică este „demisia premierului”. Președintele PNL a mai precizat că alegerea liderului unui partid nu se face printr-un decret al președintelui statului, Klaus Iohannis.

„Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL.

Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: