Apariție-SURPRIZĂ a lui Coldea la un eveniment RESTRÂNS. Întâlnire de GRADUL ZERO cu un alt MEMBRU din gruparea „Noi suntem Statul!” FOTO

Apariție-SURPRIZĂ a lui Coldea la un eveniment RESTRÂNS. Întâlnire de GRADUL ZERO cu un alt MEMBRU din gruparea „Noi suntem Statul!” FOTO

Istoricul Ion Aurel Pop, proaspăt ales președinte al Academiei Române, a avut parte de o vizită surprinzătoare din partea lui florian Coldea, unul dintre cele mai controversate personaje din România.

Muzicainstanțelor.ro a publicat o serie de poze de la momentul lansării unei noi cărți a reputatului istoric Ioan-Aurel Pop. Personajele centrale al instantaneelor sunt Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI și unul dintre liderii grupului „Noi suntem Statul!”, și Vasile Dâncu, un alt personaj al cărui nume a fost implicat în declarațiile și desfășurarea evenimentelor ale grupului care a primit denumirea de Statul Paralel. Relația dintre cei doi este una strânsă, iar asta pare să fi fost observată și în afara întâlnirilor de la vilele SRI. Jurnaliștii de la România TV lansau, în trecut, informația conform căreia Florian Coldea a ordonat ca postul Digi24 să fie condus, din umbră tocmai de sociologul Vasile Dâncu.

Ioan Aurel Pop şi-a lansat, sâmbătă, la ”Gaudeamus” cartea ”Istoria, adevărul şi miturile”, proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, volumul fiind prezentat, printre alţii de preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, Irina Petraş, şi de sociologul Vasile Dâncu. La lansare au mai asistat fostul preşedinte al Academiei Române, Ionel Haiduc, actorul Dorel Vişan, fostul adjunct al şefului SRI, Florian Coldea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan-Aurel Pop a fost ales, la 5 aprilie 2018, preşedinte al Academiei Române, de către Adunarea Generală a acestui înalt for.

Istoricul Ioan-Aurel Pop, rector al Universităţii ''Babeş-Bolyai'' din Cluj-Napoca (din 2012), s-a născut la 1 ianuarie 1955, în localitatea Sântioana, judeţul Cluj.

După absolvirea Liceului ''Andrei Şaguna'' din Braşov, a urmat cursurile Facultăţii de Istorie-Filosofie a Universităţii ''Babeş-Bolyai'' din Cluj-Napoca (1974-1979).

 

Este autorul a peste 50 de cărţi, ediţii de izvoare istorice, tratate şi manuale universitare, volume îngrijite şi a peste 300 de studii, articole, recenzii, dări de seamă, cronici, prefeţe etc. în volume separate şi în reviste de specialitate şi publicaţii de cultură.

Dintre cărţile de autor amintim: ''Românii şi maghiarii în secolele IX-XIV. Geneza statului medieval în Transilvania'' (1996), ''Istoria Transilvaniei medievale: de la etnogeneza românilor până la Mihai Viteazul'' (1997), ''Geneza medievală a naţiunilor moderne. Sec. III-XVI'' (1998); ''Naţiunea română medievală. Solidarităţi etnice româneşti în sec. XIII-XVI'' (1998); ''Românii şi România. O scurtă istorie'' (1998), ''Istoria, adevărurile şi miturile'' (2002), ''Contribuţii la istoria culturii româneşti (cronicile braşovene din secolele XVII-XVIII)'' (2003), ''Biserică, societate şi cultură în Transilvania secolului al XVI-lea. Între acceptare şi excludere'' (2012), ''Eminescu şi Transilvania (sau elogiul culturii naţionale româneşti)'', ''Locul românilor în Europa - la confluenţa Occidentului latin cu Orientul bizantin'', ''Lecţia de românism a românilor de la răsărit (sau Cum am devenit moldovean...)'', seria ''Rostiri Academice Româneşti'' (2014), ''Transilvania, starea noastră de veghe'' (2016).