Evenimentul Zilei > Social > FJSC din Universitatea din București renovează spațiile de curs de la etajul 6, Complex Leu, prin sponsorizări
FJSC din Universitatea din București renovează spațiile de curs de la etajul 6, Complex Leu, prin sponsorizări

FJSC din Universitatea din București renovează spațiile de curs de la etajul 6, Complex Leu, prin sponsorizări

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universități din București a derulat în ultimele luni lucrări ample de amenajare și modernizare a spațiilor comune, holuri și balcone, precum și a a sălilor de laborator, curs și seminar de la etajul 6 al clădirii din Complex Leu. Noua conducere a FJSC, decanul Antonio Momoc și Consiliul facultății au susținut și aprobat lucrările de modernzare cu bani exclusiv din sponsorizări.

„Am văzut în pandemie atât o oportunitate pentru a digitaliza biblioteca facultății și pentru a debirocratiza administrativ facultatea, cât și pentru a iniția ample proiecte de amenajare și consolidare la standardele și așteptările pe care le avem de la un învățământ academic modern. Astfel că în ultimul an academic am profitat de perioada în care cursurile s-au desfășurat online pentru a demara lucrări de construcții și reparații din bani privați, din parteneriate și sponsorizări. Împreună cu noua echipa de prodecani, Dan Podaru și Romina Surugiu, au inițiat și sprijinit mai multe proiecte de modernizre a sălilor de le etajul 6. Așteptăm mediul privat și asociativ alături de noi pentru a asigura cele mai bune condiții studenților la specializîrile Comunicare, Publicitate și Jurnalism atunci când vor reveni la clasă” a declarat Antonio Momoc, conferențiar universitar, decan al FJSC începând din anul 2020.

Brico Dépôt a sprijinit renovarea unei săli de curs – 613, a cancelariei profesorilor, a teraselor și balcoanelor din clădirea din Complex Leu de la etajul 6 acolo unde își are sediul Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – Universitatea din București, contribuind cu materiale de construcții, corpuri de iluminat și mobilier pentru modernizarea clădirii.

“Ne dorim să susținem și să ne implicam activ în astfel de proiecte, pentru a îmbunătăți spațiile în care ne desfășurăm activitatea, unde locuim, învățăm sau lucrăm zi de zi. Datorită calității ridicate și design-ului modern, produsele din portofoliul nostru sunt foarte versatile, fiind potrivite atât pentru nevoi individuale, cât și pentru familii sau pentru un context de învățare și socializare. Astfel, ne bucurăm că am putut contribui la modernizarea clădirii Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București, astfel încât profesorii și studenții să beneficieze de cele mai bune condiții”, a precizat Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

Parteneriatul dintre Brico Dépôt și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării este unul pe termen lung și include, pe lângă proiectul de renovare a clădirii facultății, și încheierea unui acord de practică pentru studenți. În cadrul acestuia, studenții vor beneficia de programe de internship în mai multe departamente ale Brico Dépôt România, precum HR și PR & Comunicare.

“Parteneriatul cu Brico Dépôt aduce un plus infrastructurii sediului Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și contribuie la amenajarea unui spațiu de lucru modern, plăcut și adecvat cerințelor actuale și exigențelor studenților și colegilor noștri. Acordul nostru implică și studenții FJSC care sunt cu atât mai motivați să participe la stagiile de practică oferite de Brico Dépôt România în departamentele de HR, PR, Comunicare ale companiei”, a declarat Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.

Proiectul de renovare a fost realizat cu implicarea designer-ului Irina Solomon. O importanță deosebită a fost acordată păstrării autenticității clădirii, pentru ca lucrările de modernizare să nu afecteze arhitectura inițială a acesteia.

Sediul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării se află la etajul 6 al clădirii din bld. Iuliu Maniu, nr 1- 3, Complex Leu. Clădirea a fost construită între 1974 – 1976, fiind proiectată de arhitectul Constandin Rulea și echipa formată din: Arh. Mircea Anania, Arh. Octav Dimitiriu, Ing. Traian Pop.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.